Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

PSD Sibiu: Iohannis subminează autoritatea Curții Constituționale

PSD Sibiu: Iohannis subminează autoritatea Curții Constituționale

Organizația județeană a PSD Sibiu a preluat un mesaj de la centru prin care atenționează că declarațiile recente ale președintelui Klaus Iohannis ”reprezintă un atac deosebit de grav la adresa ordinii constituționale din România”. ”Intenția președintelui Iohannis de a pune în discuție, într-o dezbatere publică, decizia Curții Constituționale constituie un act de agresiune asupra acestei instituții fundamentale pentru sistemul democratic din România. Deciziile Curții Constituționale sunt definitive și general obligatorii – ele se execută, nu se discută! În logica președintelui Iohannis, orice decizie a unei instanțe de judecată din România ar fi pusă în discuție, în loc să fie de îndată executată. Mai mult decât atât, Curtea Constituțională este singura instituție abilitată să stabilească interpretarea corectă a Legii fundamentale. Nimeni altcineva, nici președintele, nici altă autoritate a statului și nici măcar societatea civilă, nu are dreptul să se substituie autorității CCR pentru a da verdicte cu privire la respectarea Constituției României”, se arată în comunicatul PSD.

Iohannis este acuzat că declarațiile președintelui Iohannis echivalează cu un îndemn la nesupunere în fața legilor și instanțelor judecătorești din România. ”După modelul președintelui Iohannis, orice cetățean poate întârzia după bunul plac punerea în aplicare  a unei obligații legale, a unei amenzi sau a unei sentințe, pe motiv că vrea să înțeleagă mai bine motivarea celor care au emis sancțiunea. (...) Nimeni, nici Curtea Constituțională, nici majoritatea parlamentară, nici ministrul Justiției și nimeni altcineva nu a pus nici măcar un moment în discuție independența procurorilor în administrarea cauzelor. De altfel, chiar în noile legi ale justiției, adoptate cu votul majorității PSD+ADLE, este garantată în mod explicit independența procurorilor în instrumentarea cauzelor”, se mai arată în comunicat.

”Nu în ultimul rând, PSD condamnă declarațiile ironice ale președintelui Iohannis cu privire la Statul Paralel, care în optica sa ar fi doar „o poveste”. Protocoalele secrete prin care justiția a fost subordonată serviciilor secrete reprezintă o realitate, nu o poveste”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

lol

Acum 5 ani

Care autoritate? Aia data de membru ce nu mai are mandat legal sau cea data de apartenenta pesedista a presedintelui curtii???
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nicu

Acum 5 ani

Iohannis prin acest comportament face Sibiul de rușine!
Raspunde

Liviug

Acum 5 ani

Nicu Ceausescu esti alergic la polenul trandafirilor!
Raspunde

Psd=grup infractional organizat

Acum 5 ani

Mai ocupati-va si de inflatie autostrazi,spitale,scoli.....in realitate,nu doar pe hartia igienica a programului de antiguvernare.....mai lasati interesele voastre de mafioti
Raspunde

gica

Acum 5 ani

Si DRACnea ce face?????? V-a spălat pe creier!!
Raspunde

kokos

Acum 5 ani

Pai daca deciziile ccr se executa , nu se discuta , atunci de ce decizia ccr referitoare la parlamentul cu 300 de membri nu se aplica?
Raspunde

Malone

Acum 5 ani

Bogdanel Trif spune asta? Ministrul ZERO /
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

@m

Acum 5 ani

Mamalone, ai grija ce elucubratii debitezi !!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

SUSTINEM PSD

Acum 5 ani

CE MAI STATI PE GANDURI ???? JOS CU EL !!!!! SE CREDE PE MOSIA LUI TATSU ???
Raspunde

I.S.

Acum 5 ani

serios, cat plateste psd sibiu pentru toata promovarea asta ce o face Turnul Sfatului? pentru ca aproape zilnic e un articol despre PSD.
Raspunde

iliuta

Acum 5 ani

Nu credeam ca exista asemenea oameni in sb, asemenea celor care au dat comunicatul asta de presa. Ce-ati facut d-lor de la PSD de cand ati preluat guvernarea ? Eu unul, ca cetatean, nu vad nimic pozitiv! Inflatie, cresteri de preturi, credite mai scumpe din zi in zi, curs valutar praf, investitii 0, infrastructura 0, mentenanta 0, poduri, autostrazi, cai ferate 0, un mare 0 absolut! In schimb avem scandaluri la ordinea zilei, balci, balamuc, tiganie, tot tacamul! Asta ati adus in viata noastra de cand sunteti la guvernare. Sunt curios daca chiar aparati interesele Romaniei si ale romanilor! Daca ma uit la ce zice dl Ponta, tind sa cred ca nu! D-lui spune de ceva interese israeliene, rusesti chiar! Deci ce vreti mai mult ?
Raspunde

lenroc

Acum 5 ani

Trif si Bichiceanu, acesti doi ciurdari care au mânat turma la congres, au si păreri liber exprimate????
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus