X
cinema arta foto zile si nopti

Cinematograf Arta se închide

Deocamdată singurul cinematograf din Sibiu, Cinema Arta își va închide ușile de la sfârșitul acestei luni.

Decizia vine în contextul în care, de luna aceasta, după încheierea Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, va fi pus în funcțiune cinematograful din cadrul Centrului cultural ”Ion Besoiu” – noua denumire a fostei case de cultură a sindicatelor din Sibiu.
”Cinematograful Arta se va închide de la 1 iulie. Odată cu deschiderea cinematografului 3D din cadrul Centrului cultural «Ion Besoiu» vom introduce și un nou sistem de ticketing, în care biletele nu mai trebuie obligatoriu tipărite, deoarece codurile de acces pot fi scanate și de pe ecranul telefoanelor, de exemplu”, spune Adrian Neagu, administratorul companiei TV Sat din Buzău, care a închiriat clădirea fostei case de cultură a sindicatelor pentru o perioadă de 20 de ani.

ion besoiu casa de cultura (17)

Ecranulde cinema din sala mare a Centrului cultural ”Ion Besoiu” va fi de dimensiunea scenei. În paralel vor putea fi organizate proiecții și în sala mică

Aproximativ două milioane de euro au fost investite în modernizarea și reabilitarea infrastructurii casei de cultură, aproximează Adrian Neagu. Au fost schimbate instalațiile, a fost adaptată clădirea la noile reguli în ceea ce privește siguranța la incendii, au fost aduse noi instalații pentru teatru, spectacole de dans și muzică, dar și pentru cinema 3D. Scaunele au fost schimbate, astfel că acum sunt 503 locuri în sala mare și 120 în cea mică.

Centrul cultural ”Ion Besoiu” va funcționa atât ca cinematograf, cât și ca spațiu destinat activităților culturale. ”Nu mai au ce căuta aici barurile sau cluburile. Pentru partea de sus a clădirii vom discuta cu arhitecți și cu specialiști”, mai arată Adrian Neagu, pentru Turnul Sfatului.
Deocamdată, singurul chiriaș al Centrului cultural ”Ion Besoiu” este Teatrul național ”Radu Stanca” din Sibiu, care a închiriat Sala Studio. ”Eu cred că Sibiul are alt potențial. Prin ceea ce am făcut cu această casă de cultură, chiar cred că am adus orașului ceea ce îi trebuia”, mai spune Adrian Neagu.

Citește și FOTO – Cum arată noua Casă de Cultură, după investiții de 2 milioane de euro

Sursa foto principală: Zile și Nopți

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

8 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Dili trili

   Nici vorbă. Cinema cu 500 locuri??? Unde vă credeti in New York?? Va fi in sala Studio, din laterală. 120 locuri ajung. Publicul local e slab, nici centrele de inchirieri nu au rezistat. Pirateria e in floare aici…

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    sridi

    Ar fi logic cm ziceți dvs. Da iute ce zice ziaristul in articol -Deocamdată, singurul chiriaș al Centrului cultural ”Ion Besoiu” este Teatrul național ”Radu Stanca” din Sibiu, care a închiriat Sala Studio. . Na ? îi va reînchiria Chiriac sala ?

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ”Pentru partea de sus a clădirii vom discuta cu arhitecți și cu specialiști”, mai arată Adrian Neagu, pentru Turnul Sfatului.”

  Asta exact dupa ce un geam cu termopan (pe corpul de pe terasa) a fost trantit exact in axul intrarii…. Serios ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact