Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
-1°C

Orhideea - eleganță și culoare, pentru o locuință fermecătoare

Orhideea - eleganță și culoare, pentru o locuință fermecătoare

O dovadă de iubire, un gest frumos sau un element decorativ de mare efect, orhideea este recunoscută pentru eleganța pură și pentru farmecul ei inegalabil. De o frumusețe aparte, această floare deosebită poate oferi o pată de culoare oricărui cămin și va însenina cu siguranță chiar și cea mai întunecată privire.

Una din cele mai căutate flori de apartament este Orhideea Phalaenopsis. Ea se găsește într-o multitudine de variante de culori și mărimi, fiind accesibilă pe alb, mov, roz, mov cu roz și multe alte combinații, iar efectul asupra căminului este inimaginabil de frumos.

O astfel de floare, la fel ca oricare alta dealtfel, trebuie tratată în primul rând cu multă atenție și cu și mai multă iubire. Totuși, nu e de neglijat nici aspectul mai serios al creșterii ei și anume îngrijirea corespunzătoare.

orhidee (1)

Un crescător începător de orhidee trebuie să pornească prin a înțelege bazele modului de îngrijire orhidee, iarna, vara, în ghiveci, tăierea sau înmulțirea lor, bolile și dăunătorii. De aici până la a se ocupa de orhidee mult mai pretențioase nu mai este cale lungă, iar odată ce va intra în contact cu aceste superbe flori, cu siguranță va descoperi și pasiunea de a le îngriji.

Este important să rețineți că nici o orhidee nu este iubitoare de schimbări bruște de temperatură sau fluctuații mai mari de 4-6 grade Celsius. Trebuie să aveți așadar mare grijă unde o amplasați și să vă asigurați pe cât posibil că are parte de toate cele necesare pentru a crește frumoasă și fericită. Totodată, trebuie să aveți grijă, mai ales iarna, la poziționarea lângă ferestre, unde, în general există calorifere care pot supraîncălzi planta.

Orhideea Phalaenopsis are nevoie de temperaturi cuprinse între 18° și 30° C. O temperatură mai scăzută va face ca plantele să se îngălbenească.

orhidee (2)

Mai multe informații, indicații de creștere și îngrijire puteți găsi pe pagina de internet a serei de flori Camelia’s.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus