X
circulatie semafor intersectie calea cisnadiei siretului (7)

Pietonii vor trebui să aștepte. Primăria amplasează semafoare cu buton pe patru artere principale din oraș

Pentru a regla timpii în care pietonii folosesc trecerile de pietoni de pe patru dintre arterele principale ale Sibiului, administrația locală a decis să amplaseze semafoare cu buton.

Patru este numărul trecerilor de pietoni a căror utilizare va fi reglementată, din vara acestui an, de semafoare cu buton. Cele semafoare vor fi amplasate la treceri de pietoni a căror trafic generează cozi mari la orele de vârf. Un prim semafor va fi amplasat la coborârea de pe podul Gării, la intersecția Calea Gușteriței cu str. August Treboniu Laurean. O instalație asemănătoare va fi amplasată și pe str. Semaforului la intersecția cu str. Electricienilor, iar de pe Calea Dumbrăvii Primăria a ales să semaforizeze trecerea de pietoni amplasată în apropiere de intersecția cu str. Mărășești. În fine, cea de-a patra trecere de pietoni care urmează să fie semaforizată este cea de pe str. Rusciorului, din apropiere de intersecția cu str. Constantin Nottara.

”Optimizare a condițiilor de trafic”

154.000 de lei, fără TVA, a alocat Primăria Sibiu pentru acest contract. Termenul de depunere a ofertelor din partea firmelor interesate de lucrare a fost stabilit pentru ziua de 27 iunie 2018.
Firma angajată va trebui să realizeze proiectul, să furnizeze instalațiile necesare, să le monteze și să efectueze probele și testele care se impun. Sistemele vor trebui să includă și dispozitive de avertizare sonoră pentru persoanele nevăzătoare.

Semafoarele vor trebui să fie funcționale în cel mult 50 de zile de la semnarea contractelor. Garanția echipamentelor, solicitată prin contract, este de patru ani de la finalizarea lucrărilor. La fiecare trei luni de la darea în funcțiune a semafoarelor, acestea vor trebui să intre în revizie, lucrări executate tot de firma care le va monta.

”În municipiul Sibiu se intenționează continuarea programului de optimizare a condițiilor de trafic și de creștere a siguranței pietonilor”, se arată în preambulul documentației de atribuire a contractului de amplasare a semafoarelor. ”O avertizare și o informare corectă și vizibilă sporește confortul conducătorului auto în trafic, conducând la eliminarea stresului acestuia, a confuziilor, a manevrelor periculoase și a accidentelor”, mai scriu reprezentanții în documentația de atribuire, la fel ca în oricare altă documentație referitoare la semnalizarea rutieră.

Trecerea de pietoni de pe Calea Dumbrăvii. Sursa foto: Google Street View

Trecerea de pietoni de pe Calea Dumbrăvii. Sursa foto: Google Street View

Trecerea de pietoni de pe Calea Gușteriței. Sursa foto: Google Street View

Trecerea de pietoni de pe Calea Gușteriței. Sursa foto: Google Street View

Trecerea de pietoni de pe str. Rusciorului. Sursa foto: Google Street View

Trecerea de pietoni de pe str. Rusciorului. Sursa foto: Google Street View

Trecerea de pietoni de pe Semaforului. Sursa foto: Google Street View

Trecerea de pietoni de pe Semaforului. Sursa foto: Google Street View

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

10 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Dan

  Pe strada Rusciorului trecerea aia de pietoni este pepsi. Singura mare problema generatoare de cozi sunt “denivelările artificiale” instalate de primaria senilă. Scoateți alea și eventual puneți acolo semaforul pentru pietoni. DAR dacă tot vreți să faceți ceva pentru oameni puneți-l mai bine pe C. Cisnădiei la Profi.
  Ah…dar am uitat că traficul din zona aia trebuie sistematizat de către extratereștrii fiind o pată albă în “planurile” primăriei.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ddd

  cred ca pe Semaforului trebuiau montate toate (haha) semafoarele la stilul de traversare a “riveranilor” pietoni care se arunca in fata masinilor pe de dupa masinile parcate prea aproape de trecerile de pietoni

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  slaba viziune in primarie

  si uite asa apar din nou cablurile suspendate prin sibiu, vezi strada magheranului. deoarece cand reface o strada, primaria nu poate prevede ca ne-am putea moderniza si sa introduca tubulatura de rezerva in zona intersectiilor.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Lulu piratu

  Ar mai fi cea de pe Calea Cisnadiei…din fata de la Profi….sant 2 treceri de pietoni in 50 m….degeaba e verde semaforul pt masini…cand te opresti la pietoni….Dimineata ar fi foarte util.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Claudiu

  Intr-adevar probleme mari dunt cu acele “ denivelari artificiale” . Banuim ca ele vor disparea atunci cand vor fi semafoare…. altfel degraba.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  George

  Semafoare cu buton au existat pe Saguna și probabil si pe aklte strazi, ele au devenit in scurt timp nefunctionale, apoi au fost inlocuite cu semafoarele care sunt acum.Eu cred ca se arunca banii degeaba pe niste semafoare care nu vor functiona mult timp.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   un sibian

   pe saguna au fost tot timpul semafoare permanente, altfel nu ai cum sa fluidizezi traficul in zona centrala, nu mai vorbi prostii!!

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Robert

  Ar tr montate semafoare cu buton la absolut toate trecerile de pietoni.doar asa pot fii educati si soferii dar mai ales pietonii

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Adrian

  Sunt mult mai multe treceri de pietoni care au nevoie de semaforizare cu buton, ex. toate de pe bdul Mihai Viteazu, bdul Coposu cu Berariei si la Spital, str. Balea langa Policlinica, Cedonia sunt 3 treceri in max 200m si exemplele pot continua… in vest este ceva normal ca pietonul sa apese butonul, sa astepte si sa treaca in siguranta. Acesta este cel mai important aspect, siguranta pietonului si al doilea ar fi fluidizarea traficul, pentru ca nu se va mai intampla ceea ce se intampla de ex pe bdul M. Viteazu, pe partea cu o banda, trece o masina apoi un pieton, apoi iara o masina, apoi pieton….. Si este nevoie cat mai repede sa fie montate aceste semafoare cu buton!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact