X
FOTO Administrația Prezidențială

„România în NATO – 14 ani”, subiect de discuții la Sibiu

Ce înseamnă NATO pentru România după 14 ani de la aderarea la organizație și ce trebuie să știe tinerii despre capacitatea structurii de a-și proteja teritoriul vor fi principalele idei pe care le vor putea desprinde cei care vor participa la conferința „România în NATO-14 ani” din Sibiu.

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) va fi gazda conferinţei, care va fi organizată joi, 14 iunie, în cadrul evenimentului de informare desfăşurat sub titlul #WeAreNATO. Conferința va fi organizată cu sprijinul Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu.

#WeAreNATO este un eveniment organizat în mai multe țări aliate pentru a crește încrederea publicului tânăr în capacitatea structurii de a proteja populația și teritoriul aliat și constă în prelegeri având ca teme: NATO azi, Armata României în misiunile NATO, Prezența NATO în România, precum și într-o sesiune de întrebări și răspunsuri.

posterA2_10_sibiu_text

Conferința va începe la ora 10,00, în Aula Magna a ULBS și va fi deschisă de rectorul Universităţii „Lucian Blaga”, prof.univ.dr.ing. Ioan Bondrea, urmat de reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe, ai Ministerului Apărării Naţionale, unităţilor NATO din România şi ai Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”. Rectorul Academiei, Ghiță Bârsan, va avea o prezentare cu titlul „Procesul de formare a ofițerilor pentru Forțele Terestre în contextul misiunilor și operațiilor NATO”.

Din partea NATO, la Sibiu va fi prezent General de brigadă (US Army) Joseph D’Costa, Locțiitorul Direcției pentru Dezvoltarea Forțelor Întrunite din cadrul Statului Major Întrunit al Armatei SUA.

Totodată,, în faţa Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii „Lucian Blaga”, în intervalul orar 09.00 – 12.00, va avea loc o expoziţie de tehnică şi armament militar.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact