Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

VIDEO-Efectele furtunii: Străzi inundate, copaci căzuți, trafic dat peste cap

VIDEO-Efectele furtunii: Străzi inundate, copaci căzuți, trafic dat peste cap

Mai multe subsoluri și curți, dar și străzi principale, au fost inundate în urma furtunii din această seară, în Sibiu.

Actualizare 14 iunie. Pompierii au intervenit aseară pentru evacuarea apei din subsolurile a cinci locuințe și pentru îndepărtarea unui copac de pe carosabil.

Ca urmare a efectelor Codului Portocaliu de precipitații prognozat seara trecută în mai multe localități din județul Sibiu, în dispeceratul ISU Sibiu au fost primite peste 20 de solicitări ale cetățenilor pentru evacuarea apei din curți și subsolurile locuințelor. Pompierii din cadrul ISU Sibiu s-au deplasat în 15 locații, acolo unde apa provenită din precipitații a pătruns în curțile și subsolurile caselor, cu 4 autospeciale de intervenție, 8 electropompe și 2 motopompe, intervenind pentru supravegherea apei și evacuarea acesteia din cinci subsoluri ale unor locuințe situate pe străzile O. Ghibu, Ana Ipătescu, Faianței, Lebedei și Florilor din municipiul Sibiu.
inundatii inundatii inundatii

Tot ca urmare a solicitărilor primite de la cetățeni, au fost trimise în municipiul Sibiu echipaje ale Societății de Apă Canal, iar în localitățile Cisnădie și Bungard, acolo unde au fost semnalate două subsoluri inundate, serviciile voluntare pentru situații de urgență.

Un echipaj de pompieri din cadrul Stației Mediaș a intervenit cu o autospecială, la ieșire din municipiul Mediaș spre Blăjel, pentru îndepărtarea unui copac căzut pe carosabil.

Actualizare ora 11:51. Conform ISU Sibiu, se intervine pentru evacuarea apei din subsoluri și pe străzile Calea Surii Mici, Lebedei, Faianței și Florilor.

Actualizare ora 11:43. Un copac a căzut pe DN14A, Mediaș-Blăjel. Sensul de mers către Mediaș este blocat, anunță Poliția Sibiu.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Actualizare. Conform ISU Sibiu, apa se retrage. În acest moment se intervine numai pe str. O Ghibu, în subsolul unei case. Pompierii se află în continuare la locuințele unde au fost solicitați pentru supraveghere și intervenție în caz de necesitate.

Știre inițială. La momentul actual se intervine în 15 locații, din diferite zone ale municipiului Sibiu, cu 4 autospeciale, 8 electropompe și 2 motopompe pentru evacuarea apei din curti și subsoluri. Au fost trimiși și cei de la Societatea de Apă canal, anunță ISU Sibiu.

pivnita inundata

De asemenea, șoferii au avut de furcă pe străzile orașului. Mai multe drumuri, unele dintre ele chiar artere principale, au fost inundate. Este vorba, printre altele, despre Strada Maramureșului, Ștefan cel Mare, sensul giratoriu Șt. cel Mare cu Bâlea, precum și în față la magazinul Kaufland, înspre Șelimbăr.

Tot din cauza furtunii, la Balta Verde, un copac a căzut pe DN 7. Lucrătorii de la post sunt la fața locului și au deblocat parțial. Momentan se circulă pe un singur sens de mers.

Reamintim, meteorologii au emis în această seară un cod portocaliu pentru județele Sibiu și Vâlcea, valabil de la ora 22:15 până la ora 0:00 În județul Sibiu sunt vizate localitățile Sibiu, Cisnădie, Tălmaciu, Săliște, Rășinari, Șelimbăr, Ocna Sibiului, Slimnic, Gura Râului, Loamneș, Orlat, Cristian, Șura Mare, Sadu, Șura Mică, Boița, Poplaca, Ludoș, Râu Sadului. Se vor semnala averse de ploaie ce vor avea caracter torențial și care vor cumula 45...50 l/mp, asociate cu frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină de dimensiuni mici.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus