X
liceul Brukenthal - regulament

Cum a decurs proba de Limba maternă la Evaluarea Națională în județul Sibiu

La cea de-a treia probă din cadrul Evaluării Naționale 2018, de limba maternă, au fost prezenți toți elevii înscriși. În județul Sibiu a fost vorba despre 320 de absolvenți ai clasei a VIII-a.

Între orele 9.00 și 11.00, a avut loc proba de limba maternă (limba germană și limba maghiară) din cadrul ultimului examen de Evaluare Națională 2018 pentru clasa a VIII-a.

Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a anunțat că toți cei 320 elevi înscriși la această probă s-au prezentat la examen. Niciunul dintre ei nu a fost eliminat, la fel cum nu s-au înregistrat probleme tehnice de preluare și multiplicare a subiectelor în centrele de examen sau de comunicare.

Dintre aceștia 309 elevi au susținut examenul la limba germană, iar 11 – la limba maghiară. Cei mai mulți elevi înscriși pentru această ultimă probă au fost de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu (84), urmați de cei de la Școala gimnazială „Herman Oberth” din Mediaș (62) și Școala gimnazială „Nicolae Iorga” din Sibiu (55).

ISJ Sibiu a mai anunțat că afişarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 12:00) va fi în ziua de marți 19 iunie 2018. În aceeași zi, elevii nemulțumiți de rezultate vor putea să depună contestații. În 23 iunie 2018 vor fi afişate rezultatele finale după soluţionarea contestaţiilor.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact