X
politie interventie mascati ziua politiei (34)

Descinderi în Sibiu la persoane bănuite de trafic de persoane, evaziune fiscală și spălare de bani. Prejudiciu de 2.800.000 de euro

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat șase percheziţii în municipiul Sibiu şi au pus în executare patru mandate de aducere, în urma unui ordin european de anchetă, solicitat de autorităţile belgiene, într-un dosar privind infracţiuni de evaziune fiscală, trafic de persoane, spălare de bani şi constituirea unui grup infracțional organizat.

Conform informațiilor rezultate din ancheta autorităților belgiene, persoanele vizate ar fi cauzat un prejudiciu estimat la 2.800.000 de euro, prin folosirea unor firme fantomă, pentru angajarea mai multor persoane în sectorul contrucțiilor.

Potrivit unui comunicat al IGPR, în perioada 11 – 12 iunie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au pus în aplicare un ordin european de anchetă, solicitat de autorităţile belgiene, într-un dosar privind infracţiuni de evaziune fiscală, trafic de persoane, spălare de bani şi constituirea unui grup infracțional organizat.

Activitățile au presupus efectuarea a șase percheziții domiciliare în Sibiu, la sediile unor societăţi comerciale specializate în încheierea de contracte de muncă, în străinătate, în special în Belgia.

În fapt s-a reţinut că, gruparea infracțională investigată s-a folosit de persoane juridice belgiene și române pentru a crea aparența că anumite lucrări de construcții erau executate în Belgia de către firme românești autonome, însă în realitate acestea nu erau autonome ci administrate din Belgia, în scopul obținerii în mod fraudulos de beneficii materiale prin sustragerea de la plata contribuțiilor sociale belgiene, arată procurorii DIICOT.

De asemenea, există indicii potrivit cărora persoanele de naționalitate română recrutate pentru muncă în construcții în Belgia își desfășurau activitățile în condiții aflate sub standardele minime reglementate în acest sens în legislația statului belgian.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate, pentru continuarea cercetărilor, trei telefoane mobile, două laptopuri, șapte medii electronice de stocare, documente contabile, contracte de muncă, poliţe de asigurări, evidenţe ale angajaţilor şi documente bancare.

De asemenea, poliţiştii au pus în executare patru mandate de aducere, emise pe numele a patru persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor şi au audiat, în calitate de martori, alte patru persoane.

La acţiune au participat procurori belgieni, iar aceasta s-a desfăşurat cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Caracal Power

  Ahai, i-a speriat cazul Caracal si acum se fac ca se fac utili.
  Pana acum ce-au pazit de s-o umplut vestul de prostituate romance ? Ca daca opresti masina in orice loc cu prostituate din Europa e imposibil sa nu auzi romaneste.
  Alt circ ale unor autoritati esuate de stat esuat. De ce nu se rezolva cazul 10 august ? cand tot acesti militieni au descins peste oamenii din strada care protestau impotriva criminalilor de la varful piramidei criminale din Romania ?
  Praf in ochi, din nou !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact