Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Tradiții și cultură gastronomică de pe Valea Hârtibaciului, la Muzeul ASTRA

Tradiții și cultură gastronomică de pe Valea Hârtibaciului, la Muzeul ASTRA

Tradiții și cultură gastronomică de pe Valea Hârtibaciului este al doilea eveniment din anul acesta desfăşurat în cadrul programului Târgul de ţară, sub egida Anului European al Patrimoniului.

La ediția de duminică, 17 iunie 2018, comuna Roșia se va afla în centrul atenției. Evenimentul va avea loc în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, la Târgul de țară, între orele 10 și 16.

,,Comuna Roșia vine la Muzeul ASTRA cu tradiția ei culinară specifică, prin pregătirea de mâncăruri și produse tradiționale, dar și prin prezentarea de obiceiuri și dansuri specifice zonei. De aici vor veni gospodine, producători de produse tradiționale, meșteri, artiști și dansatori. Ansamblul de dansuri populare al Asociației Elijah vor prezenta dansuri specifice zonei  Văii Hârtibaciului, acompaniați de Ansamblul de acordeoniști, din cadrul aceleiași asociații. De asemenea, ansamblul „Veselijah” format din 14 elevi din satul Nou, din cadrul Școlii de muzică al Centrului Social Casa Thomas, sub conducerea profesorului Adrian Grecu, vor interpreta piese de muzică populară românească, țigănească, lăutărească și clasică. Grupul folcloric din satul Daia, format din copii în vârstă de 10 ani și solista vocală Gîjulete Melania, din același sat, vor interpreta cântece populare specifice zonei”, a declarat Raluca Iliuț, muzeograf Muzeul ASTRA.
astra valea hartibaciului

Producătorii veniți de pe Valea Hârtibaciului vor aduce la Târgul de țară preparate ca: hencleș, plăcinte, brânzeturi, pâine de casă, țuică de casă, miere și alte produse apicole. Totodată, meșterii din comuna Roșia (dogar, fierar, confecționat măturoaie și confecționat costume populare) vor răspunde la întrebările vizitatorilor interesați de aceste meșteșuguri. 50 de creații artistice pictate pe lemn  de către 20 de copii cu vârste între 9 și 16 ani vor fi expuse la Târgul de țară, iar aceste lucrări fac parte din proiectul de art-terapie „Colorăm destine” al Asociației Elijah.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus