Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
6°C

Mașini retro, la Sibiu. Vor fi expuse în cadrul caravanei „Go Romania!”

Mașini retro, la Sibiu. Vor fi expuse în cadrul caravanei „Go Romania!”

Circa 20 de mașini retro Dacia și Polski Fiat vor fi expuse publicului din Sibiu în această duminică, 17 iunie, la Muzeul ASTRA și la Sala Transilvania. Acestea vor fi aduse în Sibiu în cadrul unui tur de promovare turistică a României în rândul polonezilor.

Consiliul Județean Sibiu anunță că este vorba despre cea de-a doua ediție a caravanei automobilistice „Go Romania!”, proiect organizat de Ambasada României la Varşovia şi Camera bilaterală de comerţ şi industrie polono-română, cu sprijinul Orlen Asfalt şi al partenerului tehnic – InterCars România.

Urmând succesul primei ediţii a acestui proiect, când caravana formată din circa 20 de autoturisme retro Dacia (Dacia 1100, 1300 şi 1310) şi Polski Fiat 126 p a refăcut itinerariul parcurs de turiştii polonezi spre litoralul Mării Negre, în anii '70 - '80, organizatorii îşi propun pentru această vară ca destinaţia finală să fie Delta Dunării.

Proiectul urmărește să promoveze România pe piața poloneză de turism şi să contribuie, astfel, la repunerea României pe lista destinaţiilor celor mai căutate de către turiştii polonezi. Reprezentanții a două organizații partenere care reunesc iubitorii din Polonia ai vechilor autoturisme româneşti Dacia, respectiv Polski Fiat, vor călători pe itinerariul Cracovia -Satu Mare - Bistriţa - Iaşi - Suceava - Focşani - Tulcea şi retur, prin Focşani, Braşov, Sibiu, și Oradea, vizitând obiective turistice importante pe traseu.

La Sibiu, caravana va poposi duminică, 17 iunie, în jurul prânzului, la Muzeul ASTRA, unde va fi primită de reprezentanții Consiliului Județean Sibiu, iar automobilele vor fi expuse în parcarea de la intrarea principală a muzeului până la ora 16.00. De la ora 17.00 până la ora 19.00, sibienii iubitori de mașini retro vor putea vedea caravana în parcarea Sălii Transilvania.

Călătoria caravanei Go Romania poate fi urmărită și pe pagina www.facebook.com/caravanagoromania.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Relucu Hampu

Acum 5 ani

In Sibiu sunt masini de meleoane de lei ca sunt bani multi si oameni care au pornit de jos si au ajuns sus!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus