Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

ACTUALIZARE Șase luni la Romgaz: au fost schimbați trei directori

ACTUALIZARE Șase luni la Romgaz: au fost schimbați trei directori

Romgaz, cea mai mare companie din județul Sibiu, are de vineri un nou director general. Adrian Volintiru a primit un mandat interimar, după ce ultimii doi directori au fost schimbați pentru management defectuos.

ACTUALIZARE 15:00 Romgaz a revenit în cursul zilei de joi cu un nou comunicat de presă în care anunță că, de fapt, Corin Cindrea nu a fost demis, ci doar nu a mai fost nominalizat. “Consiliul de Administraţie precizează că domnul Corin Emil Cindrea, care a deţinut funcţia de director general interimar, nu a mai fost nominalizat pentru management defectuos“, este completarea adusă de cei de la Romgaz.

Știre inițială. 

Adrian Volintiru a mai fost director general al Romgaz în perioada 2011 – 2012, iar acum a fost readus în această poziție, cu mandat interimar. “Consiliul de Administraţie al SNGN Romgaz SA a decis joi, 14 iunie 2018, numirea domnului Adrian Volintiru, cu o experienţă profesională de 18 ani în domeniul energie, petrol şi gaze, în funcţia de director general al companiei, domnia sa urmând să exercite mandatul pe o perioadă de patru luni până la finalizarea, conform legii, a procedurii de selecţie a directorului general pe o perioadă de patru ani“, se arată într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului de către reprezentanții Romgaz.

Volintiru este al treilea director al companiei care are peste 6.000 de angajați și care, în primele trei luni ale acestui an, a avut o cifră de afaceri de aproape 1,5 miliarde de lei și un profit de peste 500 de milioane de lei. Virgil Metea, directorul general al Romgaz din 2013, a fost demis la mijlocul lunii decembrie 2017, după ce în spațiul public au apărut informații despre angajări și sporuri acordate în mod ilegal, dar și despre faptul că, în continuare, Romgazul a livrat gaze naturale la prețuri preferențiale unor companii private. În locul lui Metea a fost numit, interimar, Corin Cindrea, până atunci director general adjunct. Acum, și Cindrea a fost schimbat. “Pentru o corectă informare a opiniei publice, Consiliul de Administraţie precizează că domnul Corin Emil Cindrea, care a deţinut funcţia de director general interimar, a fost demis pentru management defectuos“, se mai arată în comunicatul emis de Romgaz.

Adrian Volintiru este una din persoanele abonate la înalte funcții în societățile deținute de statul român. Presa centrală relatează că, înainte de Hidroelectrica, Volintiru a mai fost în conducerea Nuclearelectrica, Transelectrica, Poșta Română sau Administrația Porturilor Maritime.

Sursa foto: Key people

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

zzz

Acum 5 ani

lipitoare perfecta astia tot incearca si dau interimate la toti. care sunt mai slugoi raman, care nu..."management defectous" si la hidro e membru provizoriu dar nu stie pe ce criterii s-a facut selectia. a ajuns acolo din greseala. curat nesimtit, mon cher
Raspunde

ion

Acum 5 ani

o adunatura de neamuri de cumetrii care toti impreuna au un singur scop .nimeni nu trage pe nimeni la raspundere iar din exterior nici o sansa de angajare .incompetenta si aroganta se vede din avion la foarte multi dintre angajati .
Raspunde

Konig von Siebenburgen

Acum 5 ani

Tot ce e facut si administrat de statul roman e o mizerie si o hotie!
Raspunde

maximus

Acum 5 ani

Eu constat ca tara aceasta ,are foarte multe "unicate" !! Unde Doamne iarta- ma ! sa gasim si noi "unicati " dinastia ?!!! Ma gandesc ce averi are un asemenea manager , sau ce "businessman" trebuie sa fie , in conditiile in care , daca privesti cu atentie, in activitatea acestui om , energia Romaniei , a fost principalul obiect.Ultimul director , daca nu ma insel , era nepotul lui cindrea? (am scris cu litera mica numele , intentionat
Raspunde

pauli

Acum 5 ani

alt hot, aceiasi bani sa le fie rusine
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus