X
crispy madness yummy

Restaurant (mic) Yummy Chicken (poate). Sau cum să te simți ”urban”

Pentru că poate așa merge lumea și Sibiul nu e locul care să se împotrivească vremurilor, micile inițiative culinare care să răspundă la cerințele ”rapid” și ”comestibil” și, eventual, ”de luat la pachet” cresc în număr.

Yummy Chicken face parte din această nouă generație de inițiative culinare, să le zicem, și se adresează celor care cred în destinul lor ”urban”. Loc de atras clientela în trend cu vremurile a fost ales în Piața Habermann, mai precis în zona cu mâncare a acestei piețe. Yummy Chicken are cea mai mică terasă din această zonă, formată din doar patru mese. Plus o masă în interior, astfel încât te întrebi cum o să se descurce băieții la iarnă.

Meniul de la Yummy Chicken e legat întru totul de pui. Orice preparat are ceva carne de pui în compoziție (de fapt, ca să o spunem pe cea dreaptă, în sigla localului apare doar cuvântul Yummy plus un fel de cocoș desenat. Dar pentru că ni se părea un nume cam prea mic și pentru că peste tot e numai pui, am zis că sigur cei care au gândit localul Yummy Chicken au vrut să îl denumească).
De altfel, meniul celor de la Yummy se întinde pe o singură foaie A3 și include fix nouă preparate: ceva salată de pui, șnițel de pui, tortilla cu pui, chifteluțe de pui, pulpe de pui și ceva cartofi la care poți să îți alegi sosul. Bine, în meniul Yummy, aceste feluri au denumiri urbane: crazy chicken salad, cold bite sau crispy madness, de exemplu.

Toate acestea le-am descoperit la un prânz care încingea betoanele din centrul orașului, astfel încât în zona de mâncare a pieței Habermann avea un aer estival. Poate și din cauza muzicii, care răsuna prin ușa larg deschisă a unei căsuțe de vizavi. Prețurile – cred că mai mari decât cele ale multinaționalelor din branșă, precum KFC sau McDonalds: spre exemplu o porție de cartofi e cinci lei (cu un sos inclus), iar un sandviș în care e folosită tortilla, piept de pui, legume și un sos curry – 16 lei.

salata yummy

Ce a mai rămas din ”crazy chicken salad” după ce am cerut să nu aibă carne de pui, iar sosul să fie lângă

Ce am mai descoperit e că timpul de așteptare e de aproximativ 15 minute, pentru fiecare preparat. Dacă vă comandați ceva cu chiflă sau tortilla, nu vă faceți speranțe că sunt preparate în bucătăria din căsuța celor de la Yummy, ci sunt aduse de la alți frunizori.

Am comandat o salată, o porție de crispy madness și un așa-numit cold bite. La acesta din urmă ne-am decis dintr-o eroare de lectură (în loc de tortilla, citind în diagonală, ne-a rămas întipărit tacos). Un sandviș în care alături de pui au fost învelite în tortilla salată, roșii, spanac, parcă și ceva rucola, un pic de parmesan și ceva sos. Nu e mare, din trei îmbucături ai mâncat jumătate.

Trecem de explicații referitoare la salată (din care, la cererea noastră, a fost scoasă orice urmă de carne și sos, deoarece meniul Yummy nu are nimic vegetarian) și adăstăm un pic asupra cutiei în care ne-a fost adus Crispy Madness: două bucăți de piept de pui, prăjite într-o crustă de ziceai că ceea ce ți-a fost adus e de la KFC. Doar că bucățile de pui sunt mai mari decât de la americani, iar crusta mai groasă.
Preparatele nu au fost rele la gust, dar după ce am păstrat o parte timp de jumătate de oră, gustul s-a mai diluat. Și asta este destul de important, având în vedere că la Yummy totul e servit în cutii sau caserole, iar tacâmurile sunt din plastic, de unică folosință, în așa fel încât dacă apare ceva important poți închide fain-frumos cutia de carton și porni mai departe, în ”aventura ta urbană”.

cold bite yummy

Cold bite la Yummy

17 lei a fost cel mai scump preparat comandat – salata de pui. Alți 16 lei am plătit pentru crispy madness (foto principală), iar pentru sandvișul cu tortilla ne-au mai fost ceruți alți 14 lei. Pentru trei răcoritoare am mai plătit 15 lei, iar cele două cafele de la final ne-au mai scos din buzunar alți 12 lei. În total, 74 de lei.

Fără un citat motivațional nu ești urban

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Cronică de restaurant
  • Contact