Joi,
25.04.2024
Parțial Noros
Acum
8°C

7.690 de vizitatori la Muzeul ASTRA, la finalul săptămânii trecute

7.690 de vizitatori la Muzeul ASTRA, la finalul săptămânii trecute

La Muzeul ASTRA, 7.690 de vizitatori au fost înregistrați pe 16 și 17 iunie. În weekend-ul care tocmai a trecut, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului a găzduit și un eveniment important al județului. 

Duminică, 17 iunie, a avut loc evenimentul Tradiții și cultură gastronomică de pe Valea Hârtibaciului cu participarea comunităţii din Roșia, judeţul Sibiu.

„Prin astfel de evenimente, organizate sub egida Anului European al Patrimoniului, Muzeul ASTRA promovează şi susţine produsele şi cultura gastronomică tradiţională din satul românesc”
muzeul astra evenimente (6)

Producătorii veniți de pe Valea Hârtibaciului au adus la Târgul de țară preparate ca: hencleș, plăcinte, brânzeturi, pâine de casă, țuică de casă, miere și alte produse apicole. Totodată, meșterii din comuna Roșia (dogar, fierar, confecționat măturoaie și confecționat costume populare) au răspuns la întrebările vizitatorilor interesați de aceste meșteșuguri.

De asemenea, 50 de creații artistice pictate pe lemn de către 20 de copii cu vârste între 9 și 16 ani au fost expuse la Târgul de țară. Aceste lucrări fac parte din proiectul de art-terapie „Colorăm destine” al Asociației Elijah.

muzeul astra evenimente (8) muzeul astra evenimente (9) muzeul astra evenimente (2) muzeul astra evenimente (3) muzeul astra evenimente (5)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus