X
muzeul astra evenimente (4)

7.690 de vizitatori la Muzeul ASTRA, la finalul săptămânii trecute

La Muzeul ASTRA, 7.690 de vizitatori au fost înregistrați pe 16 și 17 iunie. În weekend-ul care tocmai a trecut, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului a găzduit și un eveniment important al județului. 

Duminică, 17 iunie, a avut loc evenimentul Tradiții și cultură gastronomică de pe Valea Hârtibaciului cu participarea comunităţii din Roșia, judeţul Sibiu.

„Prin astfel de evenimente, organizate sub egida Anului European al Patrimoniului, Muzeul ASTRA promovează şi susţine produsele şi cultura gastronomică tradiţională din satul românesc”

muzeul astra evenimente (6)

Producătorii veniți de pe Valea Hârtibaciului au adus la Târgul de țară preparate ca: hencleș, plăcinte, brânzeturi, pâine de casă, țuică de casă, miere și alte produse apicole. Totodată, meșterii din comuna Roșia (dogar, fierar, confecționat măturoaie și confecționat costume populare) au răspuns la întrebările vizitatorilor interesați de aceste meșteșuguri.

De asemenea, 50 de creații artistice pictate pe lemn de către 20 de copii cu vârste între 9 și 16 ani au fost expuse la Târgul de țară. Aceste lucrări fac parte din proiectul de art-terapie „Colorăm destine” al Asociației Elijah.

muzeul astra evenimente (8) muzeul astra evenimente (9) muzeul astra evenimente (2) muzeul astra evenimente (3) muzeul astra evenimente (5)

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact