X
iubim sibiul (5)

Elevii și studenții au dovedit din nou că iubesc Sibiul. L-au lăsat să respire

Studenți, elevi și profesori sibieni au răspuns pozitiv inițiativei Asociației culturale e-Xplorator de a participa activ la cea de-a parta ediție a campaniei Iubim Sibiul, să-l lăsăm să respire!, proiect menit să contribuie la păstrarea unui aer curat în orașul nostru.

Activitățile proiectului desfășurat în parteneriat cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și cu Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu au început în dimineața zilei de 14 iunie când, în ciuda stropilor de ploaie care au amenințat Sibiu, elevi ai Colegiul Național Andrei Șaguna, alături de profesori, au înfrumusețat zonele verzi din curtea liceului plantând câteva sute pe flori, plante și arbori ornamentali.  După ce ploaia s-a mai domolit a venit rândul elevilor Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Terezianum să ajute Sibiul „să respire!”.

Cea de a doua zi a proiectului – 15 iunie – a însemnat, pe lângă acțiunile de plantare din spațiile ULBS și AFT, la care au participat studenți și profesori ai celor două instituții, ziua în care parcările Universității „Lucian Blaga” din Sibiu au rămas închise. A fost tradiționala, de acum, „zi fără mașină”, angajații ULBS fiind nevoiți să vină la birou folosind mijloace de transport ecologice. Unii au ales bicicletele, dar cei mai mulți au profitat de vremea bună, pentru a merge pe jos.

Ultima zi a proiectului a fost dedicată, de asemenea, mersului pe bicicletă, fiind organizată ”Caravana verde”.

„Am încercat prin acest proiect să oferim tinerilor o lecție deschisă despre modul în care pot apăra orașul de poluare, despre cum pot ei să facă ceva concret pentru a respira zi de zi un aer mai curat. Pentru tineri puterea exemplului este cea care motivează. Așa că am ales ca în aceste zile să plantăm împreună cu ei”, precizează Ioana Curta, președintele Asociației culturale e-Xplorator.

În total, în cele două zile au fost plantate pentru 500 de flori, arbori ornamentali și plante ornamentale.

Proiectul aflat la cea de-a patra ediție este un parteneriat al Asociației culturale e-Xplorator cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Comunității, care își propune să tragă un semnal de alarmă asupra poluării, acționând în același timp activ, oferind un exemplu și o alternativă.

iubim sibiul (6) iubim sibiul (5) iubim sibiul (4) iubim sibiul (3) iubim sibiul (2) iubim sibiul (1)

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Till Eulenspiegel

    Misto! S-au deplasat studintii de la ULBS fara BMW-uri ?Trage Sibiu aer in piept azi,cit mai mult,ca miine-i o noua zi:se redeschid parcarile !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact