Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Oameni cu barbă. Între mit și realitate

Oameni cu barbă. Între mit și realitate

În societate, în general, în urmă cu 10-20 de ani, un bărbat cu barbă era considerat neserios, neîngrijit, aventurier, chiar posibil certat cu legea. În timp, barba a devenit un ”must have” pentru bărbați, tineri și mai puțini tineri, iar percepțiile s-au schimbat. Pentru cei care încă se mai gândesc dacă ar fi cazul să intre în rândul (noii) lumi, vă dăm câteva sfaturi.

În primul rând, să nu credeți în mituri. Și anume:

Că anumite alimente îți fac părul facial să crească mai repede. Nu există aliment sau vitamină care să-ți provoace creșterea părului. Totuși, dacă nu ai o dietă care să conțină suficiente proteine și aminoacizi, creșterea bărbii, și a părului, în general, va fi mult îngreunată. De asemenea, cei care suferă de anemie pot avea o barbă mai rară.

Că dacă te razi des, îți crește mai repede părul. Fals. Studiile arată că nu există nicio corelație între ras și felul în care crește părul facial. Este însă recomandat să îți tunzi barba pentru a scăpa de firele tocite sau despicate.

29178667_576670572694988_3457385133533822976_n

Că o să te mănânce pielea de pe față dacă lași barba să crească. Este adevărat doar pentru primele 2 săptămâni, perioada în care părul crește. Odată ce treci de această perioadă de tranziție nu vei mai avea nicio problemă.

Că dacă porți barbă nu vei trece de niciun interviu. Se poate să fie adevărat prin anii 80-90. Sunt câteva job-uri unde există criterii foarte stricte în ceea ce privește felul în care arăți (în industria fast food, în anumite joburi pe vânzări), dar sunt doar câteva excepții. Majoritatea angajatorilor nu discriminează când vine vorba de părul facial, mai ales de când barba a devenit un look extrem de popular. Iar cel mai popular loc unde îți poți aranja barba, în Sibiu, îl găsești pe Școala de Înot nr. 12, la Royals Hair & Barber Shop.

35227598_623167514711960_5275916136821555200_n

Că barba îți va ține de cald vara . Noi credem exact contrariu. Barba poate să creeze efectul invers, pentru că te poate proteja de soare.

Există însă o serie de dezavantaje pentru bărbații cu barbă. Însă nu sunt atât de grave, încât să fie imposibil de trecut.

În primul rând, va trebui să mănânci cu mai multa grijă. În timp te vei obișnui ca după fiecare masă să te uiți în oglindă și să te speli pe față. Just in case. Oricum, igiena bărbii ar trebui să devină una dintre prioritățile tale principale, când vine vorba de îngrijire.

1923946_567485183613527_2080031555503400025_n

O altă problemă ține de cei mici. Se poate întâmpla ca unii copii să se sperie de tine. Poți avea surpriza asta chiar și din partea unor adulți. Pe de o parte, pentru că, la modul general, barba e asociată cu pustnicii, iar pe de altă parte, deoarece barba camuflează și anumite expresii faciale. De exemplu, o expresie de îngrijorare poate fi interpretată ca un sentiment de mânie greu de controlat.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

lol

Acum 5 ani

Barba tine umbra vara? La ce? lol....
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Shadow

Acum 5 ani

Asta ai inteles tu?:)) sper doar ca esti un copil de 12-13 ani....
Raspunde

veta

Acum 5 ani

Barba crescuta de 2-3 zile e foarte sexy si macho... nu trebuie sa ai o barba ca Rasputin ca sa arati macho...
Raspunde

Misura Finess

Acum 5 ani

Barba mare poate fi utila si ca recipient pentru mancare. Se spune ca un barbos adevarat, isi poate suge urmele de ciorba de burta vegana din barba si cate 2-3 luni, deci in cazul unui razboi nuclear, nu le plangeti de mila. Barbosii sunt pregatiti.. de fapt ala e si secretul barbii. Te poti hrani cu rame, paduci, iepuri, tocana, zacusca si alte lucruri pe care le gasesti intr-o barba, in tipuri de restriste. Desigur si partea de astpect este importanta, deoarce "se stie", ca femelele prefera in general masculii parosi, cocalari daca se poate si slugoi, sa le aduca pop corn cand ele se uita la serii de seriale, ca niste monumente ale non sensului modern. Barba, unghii, machiaj, tarate si seriale. Si vacante pe credit. Lumea in 2019, relevanta aproape zero.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus