Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Câștigătoarea Cupei României la Minifotbal 2018 se decide la Sibiu

Câștigătoarea Cupei României la Minifotbal 2018 se decide la Sibiu

Cele mai bune echipe de minifotbal din țară își vor disputa Cupa României la Minifotbal 2018 la Sibiu.

Ediția a VIII-a a competiției reunește la start un număr record de echipe participante, nu mai puțin de 96 de formații din 43 de campionate afiliate la Federația de Minifotbal din România urmând să lupte pentru trofeu. Cupa României la Minifotbal va fi organizată la Sibiu, de Asociația Club Sportiv „Luceafărul” 2009, în perioada 29 iunie – 1 iulie, și se anunță a fi un regal fotbalistic, desfășurat pe 8 terenuri din oraș.

„Unirea Minifotbalului Românesc”

După nouă ani de promovare a minifotbalului la nivel național, Asociația Club Sportiv „Luceafărul” Sibiu va avea ocazia să organizeze Cupa României, cel mai important eveniment al acestei ramuri sportive, în parteneriat cu Federația de Minifotbal din România. În anul Centenarului, competițiile naționale organizate de Federația de Minifotbal din România se desfășoară sub sloganul „Unirea Minifotbalului Românesc”. Săptămâna viitoare, la Sibiu se vor „uni” 96 de echipe câștigătoare ale Cupei României, faza locală.

„Suntem deosebit de onorați că noi, sibienii, am fost desemnați de Federația de Minifotbal să organizăm Cupa României. Este pentru a treia oară când găzduim aceste eveniment și, așa cum reușit la fiecare ediție, sperăm să ne autodepășim și de această dată în buna organizare a competiției. Minifotbalul sibian reprezintă, la acest moment, un bun reper pe harta minifotbalului românesc, rezultatele ultimilor ani situându-ne pe o poziție fruntașă în elita acestui sport la nivel national. Mulțumim anticipat tuturor celor care s-au alăturat proiectului. Ne vom da toată silința să asigurăm o bună desfășurare a acestui turneu, timp de trei zile, în perioada 29 iunie – 1 iulie”, a declarat Teodor Lalu, președintele Asociației Club Sportiv „Luceafărul”, organizator local.
Grupele vor fi stabilite prin tragere de sorți

Cele 96 de echipe care participă la Cupa României la Minifotbal 2018 vor fi împărțite pe grupe, sistemul de desfășurare al competiției fiind stabilit de către Comitetul Executiv al Federației Române de Minifotbal. Tragerea la sorți pentru alcătuirea grupelor va avea loc vineri, 22 iunie, la Deva, și va fi transmisă în direct pe pagina de Facebook, dar și pe canalul de YouTube al Federației de Minifotbal din România. În urma tragerii la sorți vor fi constituite 32 de grupe de câte trei echipe, în prima fază eliminatorie urmând să se califice primele două echipe din fiecare grupă.

Meciurile din faza grupelor se vor juca pe 29 iunie, urmând ca turneul să continue pe 30 iunie cu etapa I eliminatorie, șaisprezecimilie de finală și optimile de finală. În ultima zi a turneului se vor juca sferturile de finală, semifinalele, semifinala mică și apoi finala mare, care va decide formația care își va adjudeca trofeul Cupa României la Minifotbal 2018. Câștigătoarea Cupei României, ediția 2018, va primi din partea Federației de Minifotbal din România dreptul de a achiziționa Licența de participare la ediția a III-a a Ligii Campionilor la minifotbal, competiție ce va avea loc în perioada 5-9 septembrie, la Terme Catez în Slovenia.

160 de meciuri pe 8 terenuri, timp de 3 zile

Cupa României la Minifotbal 2018 se va juca pe opt terenuri din Sibiu. Astfel, cele 96 de formații se vor duela pe patru terenuri de lângă Stadionul Municipal Sibiu, la Complexul Sportiv „Luceafărul”, la Baza Sportivă Patinoar sub Arini Sibiu, la Școala Generală nr. 19 Sibiu și la Moara Panalim - Baza Sportivă Panalim. În cifre, Cupa României la Minifotbal 2018 înseamnă 1400 de jucători, 96 de echipe, 160 de meciuri pe 8 terenuri, timp de 3 zile.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus