Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

PNL și FDGR cer demisia ministrului Carmen Dan. ”Așa s-ar întâmpla într-o democrație solidă”

PNL și FDGR cer demisia ministrului Carmen Dan. ”Așa s-ar întâmpla într-o democrație solidă”

Deputații PNL și FDGR, Raluca Turcan și Ovidiu Ganț au solicitat astăzi demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, în urma conflictelor dintre jandarmi și protestanți de aseară din fața Palatului Parlamentului.

Ovidiu Ganț a declarat în cadrul unei conferințe de presă care s-a desfășurat la Sibiu că a asistat ieri ”la un eveniment absolut intolerabil la București”. ”Un jurnalist german a fost luat pe sus de jandarmerie absolut nejustificat. Nu contează că e german, poate fi valabil și pentru jurnaliștii români, care sunt acolo să-și facă treabă. Nu e nicio justificare pentru jandarmerie să-i salte. Asta arată și o anumită atitudine indusă de Ministerul de Interne care poartă responsabilitatea morală pentru cele întâmplate. Ministrul de Interne tace mâlc, ar trebui să iasă public să-și prezinte scuze pentru cele întâmplate și ar putea chiar să demisioneze. Așa s-ar întâmpla într-o democrație solidă. Domnul Wagner nu a fost deloc agresiv, își făcea treaba acolo și din cauza acestui fapt a fost luat. (...) Nu suntem în junglă, suntem în Uniunea Europeană”, a spus Ganț. Pe de altă parte, deputatul FDGR a condamnat gesul protestatarilor care l-au bruscat pe deputatul PSD, Nicolae Bacalbașa. ”Un deputat a fost agresat fizic. Chiar dacă dezavuez activitatea politică în plen și modul în care se exprimă, nu există absolut nicio justificare pentru ca un deputat să fie agresat fizic. Orice formă de violență trebuie condamnată”, a comentat Ganț.

El consideră că există pericolul, pe fondul acestor convulsii interne, să se pericliteze prezența României în NATO și Uniunea Europeană. ”Situația generală este lamentabilă, în opinia mea, toate eforturile pe care le-am făcut în acord cu voința populară de a fi membri ai Uniunii Europene și NATO sunt puse în pericol prin prestația actualei majorități guvernamentale. Cred că ne vom confrunta cu mari probleme în relația cu Uniunea Europeană dacă o vom continua pe această direcție. Suntem pe un drum greșit și dacă nu înțelegem lucrul acesta înseamnă că avem o foarte mare problemă”, a mai spus deputatul FDGR.

Raluca Turcan

Președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, a cerut și ea demisia ministrului Carmen Dan. ”Ministrul de interne a utilizat forța și intimidarea împotriva cetățenilor. Este un derapaj extrem de grav pentru care Ministrul ar trebui sa-și dea demisia! Înainte însă, se impune să răspundă în fața Parlamentului. Alături de Ministrul Carmen Dan trebuie să dea explicații și Prim-ministrul României. Doamna Viorica Dăncilă trebuie să spună dacă și domnia sa a girat acțiunea instituțiilor de forță împotriva cetățenilor care își exprimau nemulțumirea față de deciziile greșite ale PSD-ALDE. Doamna Dăncilă trebuie să aducă de îndată clarificări, deoarece, ieri, ne-a prezentat în Parlament așa-zisele progrese ale României legate de preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene, iar la câteva ore Guvernul a trimis jandarmii să utilizeze forța, să intimideze și să umple dubele cu protestatari. Oare aceste acțiuni în forță ale autorităților nu ar trebui înregistrate la neajunsuri, la regrese de către țara care va prelua, în numai câteva luni, președinția Consiliului UE? Se poate lăuda Guvernul și cu aceste acțiuni de forță care sunt specifice statelor totalitare? Cred că aceste intimidări vor îndepărta România și mai mult de Uniunea Europeană și de partenerii noștri externi care așteaptă seriozitate și predictibilitate de la țara noastră. Cert este că acțiunile Guvernului i-au îndepărtat deja pe români de bunăstare economică și de liniștea socială”, a postat Turcan pe pagina sa de Facebook.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

S

Acum 5 ani

Nu periclitează nici o prezenta in NATO...acolo e și turcia, deci standardul e jos de tot :)
Raspunde

Coca Moldoveanca

Acum 5 ani

Democratie solida ? - cu Turcana ? rad si curcile de PNL !
Raspunde

dancp2

Acum 5 ani

vezi foto raluca turcan este ruda cu carina v turcan spioana romanca/moldoveanca/arestata la moscova de kgb?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus