Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Cupa României la Karate Kyokushin adună peste 150 de sportivi la Sibiu

Cupa României la Karate Kyokushin adună peste 150 de sportivi la Sibiu

Cupa României la Karate Kyokushin pentru copii, juniori și cadeți se desfășoară sâmbătă, 23 iunie, în Sala Transilvania din Sibiu. Peste 150 de sportivi vor lupta pentru trofee și medalii, competiția fiind urmată de Karate Grand Prix, main-eventul turneului. Ambele acțiuni fac parte din „Sibiu, Karate International Event”, eveniment organizat de Clubul Sportiv „Hirsch” care a debutat miercuri, la Păltiniș, urmând să se încheie duminică, cu Examenul de grad și arbitraj.

„Sibiu, Karate International Event” a început miercuri, 20 iunie, cu Tabăra de vară și Cursul de arbitraj, activități care se desfășoară în stațiunea Păltiniș, la Centrul de Agrement Trecătoarea Cerbilor, până duminică. Peste 150 de participanți români și străini se află în continuare la stagiul de pregătire, alături de invitatul special al evenimentului, Eduard Gabathuler 7 Dan din Elveția, membru IFK Board.

„Evenimentul a debutat miercuri, la Păltiniș. Antrenamentele din cadrul stagiului de pregătire au fost dificile, sportivii au depus mult efort, atât pe soare, cât și pe ploaie. Cât despre cursul de arbitraj ținut de invitatul nostru special, pot să spun că am participat la numeroase cursuri în mai multe țări, dar acesta a fost cel mai complex din câte am văzut până acum. Felicitări tuturor celor implicați în aceste două acțiuni și multă baftă celor care participă sâmbătă la Cupa României și la Grand Prix”, a declarat Christian Hirsch, presedintele Clubului Sportiv „Hirsch”.
Tabăra din acest an a avut și un element de noutate pentru copiii sub 12 ani, care pe lângă probele  din cadrul stagiului s-au bucurat și de căteva activități extrasportive. Organizatorii le-au pregătit celor 30 de copii participanți drumeții, trasee aplicative și jocuri ale minții, cu scopul de a crea o atmosferă de tabără și de a motiva cât mai mulți tineri să se alăture unor astfel de inițiative extrem de benefice.

Cupa României și Karate Grand Prix: spectacol pe tatamiurile din Sala Transilvania

Iubitorii artelor marțiale sunt așteptați sâmbătă la Sala Transilvania, pentru a participa la luptele din Cupa României, accesul pentru spectatori fiind liber. Deschiderea oficială a celei mai importante competiții deschise din țară va avea loc la ora 11, după care vor începe probele pe categorii de vârstă pentru copii, juniori și cadeți. Concursul va fi urmat de main event-ul competiției, Karate Grand Prix, dedicat celor mai buni sportivi ai „Sibiu, International Karate Event”, la categoriile masculin și feminin, lupta pentru premiul special urmând să aibă loc între România și Serbia. Ziua se va încheia cu o „sayonara party”, petrecere prilejuită de aniversarea a 20 de ani de activitate a Clubului Sportiv „Hirsch”.

„Sibiu, Karate International Event” cuprinde cinci acțiuni. Ultima se încheie duminică, fiind vorba de Examenul de grad, la care s-au înscris candidați pentru noi centuri negre dar si pentru cel mai mare grad din programa de examinare, gradul de 3 Dan (Sandan) care aduce cu el si titulatura de sensei. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus