X
ocnean si necula

Dispută între Constantin Necula și Maria Livia Ognean pe tema avorturilor. ”Am și eu exemple destule despre setea de bani a preoților”

Uniți de proiectul Maratonului, în care fiecare a alergat pentru cauze sociale, doi dintre cei mai cunoscuți sibieni, preotul Constantin Necula și doctorul Laura Livia Ognean au pornit o discuție pe Facebook având ca subiect avorturile. Totul a pornit de la un link pe care doctorul Ognean l-a pus pe pagina sa de Facebook, în care jurnaliștii de la ”Să fie lumină” prezentau situația din două spitale din țară unde se promovează ideile Bisericii cu privire la avort. ”Cel puțin două spitale din rețeaua publică de sănătate au luat hotărâri administrative care au implicat oamenii Bisericii Ortodoxe – fie ei preoți sau reprezentanți ai unor asociații creștine – în zona de decizie medicală. Învățăturile BOR sunt însă în opoziție flagrantă cu programele și politicile sanitar-educaționale ale statului”, scrie pe site. Doctorul Livia Ognean a adăugat la link un comentariu: ”Ăștia trăiesc tot în evul mediu … doar că în vile și Rolls-uri, Mercedes-uri …”

Părintele Constantin Necula a reacționat imediat: ”Așa este, nu în smerenie și sărăcie ca medicii care practică avorționismul și șpagă continuă!! Despre ce vorbim Doamna Doctor, despre dreptul medicului de a ucide? Și asta din partea unui medic care tine cu dinții de nou-născuții prematuri!? Nu creeed…”, a reacționat preotul.

Maria Livia Ognean: Părinte abateți discuția. Medicii fac ceea ce alege pacientul. Iar pacientul, omul, în general, are dreptul să aleagă. Și da, e datoria mea să mă lupt pentru prematuri, pentru fiecare viață și o fac, dar nu pentru arginți. Pentru că așa simt, pentru că e meseria și meseria mea e și pasiunea mea. Asta nu înseamnă că nu mă doare sufletul când văd copii părăsiți sau copii făcuți pentru alocație. Sunt copii cu viață chinuită, nedoriți, neiubiți decât de noi. Nu cred că e drept să se nască astfel de copii. Iar după cum stă situația acum în România … copilăria e grea pentru tare mulți copii. Și mai sunt și copii pe care părinții și țara asta nu-i merită. Iar despre șpagă, părinte, nu vorbiți cu mine. Oricum avorturile nu se fac pe șpagă așa că e deplasat să vorbim despre asta. Am și eu exemple destul despre setea de bani a preoților, nu cred că vreți să deschid subiectul.

necula ognean

Constantin Necula: Dar noi, preoții ăștia care umblam pe jos și nu avem case și care avem proiecte sociale pentru copii, avem voie să facem acțiuni de suport pentru mame și copiii lor sau trebuie sa înfruntăm mereu proasta informare și să ne ducem la Canal? Doamna Doctor, jenant era comentariul Dvs. Nu. Nu despre cine și cât ia e vorba. Pentru informarea corectă a unui om nu e firesc să fie ascultat și celălalt? Sau Biserica e bună doar la tăcut??

Maria Livia Ognean: Neașteptat de arțăgos răspuns. Nu mai continui, nu are sens, e alături de subiectul inițial.

Constantin Necula: Și nu abat discuția. Încerc să vă spun că și preoții și medicii au obligația de a fi de partea vieții nu promotorii uciderii pe bază de false alegeri!!

Constantin-Valer Necula a absolvit Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna“ din Sibiu și este doctor în teologie, specializarea catehetică-omiletică și pedagogie creștină. Este autor de volume de predici, de studii și articole de omiletică și catehetică dar și de cărți pentru copii și tineret. A susținut peste 150 de conferințe în țară și în străinătate și a participat la o serie de emisiuni de radio și de televiziune atât la posturi naționale cât și internaționale. (doxologia.ro)

Doctorul Livia Maria Ognean face parte din prima generație de neonatologi a României. Lucrează din 1994 în secția de terapie intensivă pentru nou-născuți din Sibiu, pe care acum o coordonează. (protv.ro)

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

17 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  eu

  Orice om la durere se duce la doctor si se roagă la Dumnezeu…toti au dreptate ib sensul diacutiei, cine vrea sa tragă concluzii trge supa educatia care o are. Dumnezeu ne-a dat doctori……

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un simplu om

  PĂRINTE NECULA TOT RESPECTUL PT. UM MARE OM CE SUNTEȚI
  DAR CU ZMERENIE ÎNDRĂZNESC SĂ SEMNALEZ ȘI EU ABATERI GRAVE SĂVÂRȘITE, DE OAMENI AI BISERICII, VEZI CAZUL COLEGULUI DVS. ANGAJAT LA SPITALUL CFR SIBIU, PE POSTUL UNUI SĂRMAN DE OM, ARUNCAT ÎN STRADA DE ACTUALA MANAGERITA , SPITALUL E JALNIC, ANGAJATIII TRAUMATIZAȚI ȘI UMILIȚI, SI TOTUL IN NUMELE MITROPOLIEI SIBIU

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Till Eulenspiegel

  Avortionism?Ce drac’ de ierburi bagi in cadelnita Zorro?Te pomeni ca toti pochii or hi homeless-i! Spaga continua? Ai descepuit vinul de Pasti de anul viitor Batmann?

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  lol

  Educatie sexuala in scoli! E obligatoriu ca tinerii sa fie constienti de ceea ce fac in fiecare moment cu corpul lor si ce se intampla cu copii nedoriti! Nu trebuie sa ne mai ascundem pe dupa cires! Parintele ar trebui sa sustina o astfel de cauza care previne si avorturile si numarul abandonurilor. dar de ce BOR se opune?

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Patras Ana-Maria

  Tot respectul pentru parintele Nicula.In ceea ce o priveste pe domnisoara doctor Ognean Livia este printre putinii medici care s-au dedicat meseriei.Nimeni din exterior nu stie cata munca se depune pentru a salva un copil si ma refer in primul rand la prematuri .Domnisoara doctor stie ce vorbeste pentru ca sunt intradevar copii veniti pe lume dib greseala ,din inconstienta din prostie chiar,copii pentru salvarea carora se depun eforturi zi si noapte si te doare sufletul cand sunt abandonati sau dupa externare la ceva timp ajung in pediatrie sau mai grav mor din neglijenta mamei.In aceste momente noi care am tras zile,nopti,luni pentru salvarea lor avem sentimentul muncii in zadar.Deci copiii acestia mai bine nu se nasc!Respect domnisoara doctor!

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Toma

  Eu cred ca biserica a intrecut orice masura!In Sibiu(si in tara este o criza acuta de locuri in gradinite!Sunt cate 4-5 copii pe un loc iar de gradinite sau crese noi nu am auzit sa se construiasca,Se fac,insa,sute si mii de biserici care se umplu o data sau de doua ori pe an!Ce sa facem cu copii?Nu toata lumea are bunici sau isi poate permite o bona!Biserica face o manipulare grosolana,indobitoceste pe cei cu minte putina si nu ofera decat minciuni,iluzii si vorbe goale!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Sibin satul de galagie

   Cat 4-5 copii pe loc sun doar la 2 gradinite si 2 scoli din Sibiu ptr ca toti veneticii vor sa parvina si cred ca daca merg la o anumit gradinita sau scoala o sa o fac mai repede. La gradinit din Selimbar si Cisnadie ati incercat???

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Țepeș ,Vlad Țepeș

   Popa sa-și vadă bârnele din ochi ! Soția lui cât suferă din cauza fățarnicului ? Nimeni nu zice nimic ….

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  altul

  Educatie sexuala in scoli? Ce sa ii invete? Si cei care fac la 12-14 ani, copii, merg la scoala? Despre EDUCATIE MORALA mai vorbeste cineva? Se face asa ceva in scoala? Biserica este lasata sa o faca sau este in permanenta bruiata? Sa nu fim ipocriti si nici sa nu punem carul inaintea boilor.

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Iulian

  Parintele Necula a inceput sa-si dea arama pe fata.Recidiveaza in ultimul timp.A inceput sa se creada alfa si omega in parerile pe care le are.Se vede de la o posta ca nu cunoaste,de fapt,ceea ce este in societate.Prin asta indeparteaza oamenii de preotii care cu adevarat isi pun mintea si fapta in sprijinul acestora.

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cititescu

  Din pacate Biserica Ortodoxa a ramas in urma timpului. “Slujitorii Domnului” s-au inmultit ca ciupercile dupa ploaie, nu din dragoste pentru Dumnezeu si pentru semeni ci din interes material: se castga bine vazand iluzii, fara efort si fara responsabilitati. “Oile Domnului” nu trebuie educate pentru ca s-ar putea sa plece din turma si sa nu mai poata fi mulse! Acest tip de “filozofie” popeasca e total gresita si anacronica!
  Referitor la disputa relatata, avortul ar trebui reglementat dar nu din motive religioase ci din motive medicale! Medicii stiu de ce!

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  unu

  Nu suntem in evul mediu. Lasati femeile sa hotarasca ce fac cu corpul lor, e unul din drepturile castigate cu greu. Suntem un stat civilizat, in Europa, in anul 2018.

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cristi

  Este inadmisibil ca un preot, reprezentant al unei institutii imbacsite care vrea sa ne intoarca in evul mediu sa ia la rost un medic cu viziune, un om care munceste in tara asta, nu unul care profita de prostia oamenilor. Dumnezeu ajuta oamenii seriosi si muncitori nu pe cei care isi pierd vremea. Mai lasati-o mai moale cu biserica si stati in banca voastra, nu mai incercati sa ne prostiti pentru ca avem acces la Dumnezeu si fara intermediari. Nu vreti nimic, nu cumva sa ne desteptam, sa progresam, sa venim la voi vreti sa stam in genunchi, ca parca asta conteaza in fata lui Dumnezeu. Daca exista Dumnezeu ati incurcat-o parinte

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact