Vineri,
19.04.2024
Ceata
Acum
2°C

Cod galben de ploi și de inundații. 80 de pompieri sibieni, mobilizați pentru intervenții

Cod galben de ploi și de inundații. 80 de pompieri sibieni, mobilizați pentru intervenții

Autoritățile de meteorologie și cele de administrare a apelor au emis coduri galbene de ploi și inundații pentru diferite zone ale județului Sibiu. Reprezentanții Inspectoratului pentru situații de urgență anunță că au mobilizat 80 de pompieri în cazul unor eventuale solicitări de intervenție.

Codul galben de ploi a fost emis de Administrația națională de meteorologie pentru întreg teritoriul județului Sibiu, cu termen de expirare ora 23:00 a zilei de miercuri, 27 iunie. În paralel, Institutul național de hidrologie și gospodărire a apelor a emis o avertizare de inundații în bazinul hidrografic al Târnavei Mari, codul galben expirând în acest caz în ziua de joi, 28 iunie, la ora 14:00. “Peste 80 de pompieri, din cadrul ISU Sibiu, cu mijloacele tehnice de intervenție sunt pregătiți să asigure, zilnic, intervențiile pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomenele meteorologice periculoase, iar dacă va fi nevoie, forțele de intervenție vor fi suplimentate. Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, ISU Sibiu a înștiințat comitetele locale pentru situații de urgență și instituțiile cu rol în gestionarea fenomenelor hidrologice periculoase. Totodată, au fost pregătite pentru intervenție autospecialele și motopompele de mare capacitate destinate evacuării apei din gospodăriile inundate și se va activa grupa operativă dacă situația o impune“, relatează reprezentanții ISU Sibiu, într-un comunicat de presă remis redacției Turnul Sfatului. Deocamdată, în județ nu au fost semnalate situații de urgență generate de ploi, iar pompierii dau asigurări că monitorizează cursurile râurilor de pe teritoriul administrativ al Sibiului. “Recomandăm cetățenilor să curețe șanțurile și rigolele de scurgere a apei, să semnaleze inundațiile locale prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112, să nu se deplaseze prin curenți de apă și să se adăpostească în zone sigure, iar în cazul pătrunderii apei în locuințe să decupleze întrerupătorul general de energie electrică și să deconecteze aparatele electrice“, îndeamnă reprezentanții ISU.

Actualele estimări meteorologice prevăd ploi continue până la sfârșitul acestei săptămâni.

Foto: arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus