Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

După proba obligatorie la BAC: Sunt așteptată în Danemarca la studii. Am nevoie de note bune

După proba obligatorie la BAC: Sunt așteptată în Danemarca la studii. Am nevoie de note bune

Proba obligatorie la Bacalaureat 2018 a fost „anapoda” sau „accesibilă” - în funcție de nivelul de pregătire al absolvenților. De data aceasta am decis să mergem la un centru de examinare din afara municipiului Sibiu.

Zeci de elevi ai clasei a XII-a erau deja în fața Liceului Tehnologic „Școala Națională de Gaz” din Mediaș după o oră și jumătate de la începerea celei de-a treia probă la Bacalaureat 2018: proba obligatorie a profilului.

Sediul acestui liceu a constituit unul din cele opt centre de examen din județul Sibiu. Aici susțin examenul din acest an elevi din patru instituții de învățământ.

Părerile elevilor cu care am vorbit au fost împărțite. Cei mai mulți au susținut examenul la matematică.

sng cladire

„A fost greu. Mi s-a părut foarte greu. Cel puțin subiectul 3 a fost de o mare dificultate: despre limite și integrale. La primele două au fost mai ușoare, din clasele a IX și X-a. Ce-am știut am completat. Mă aștept la un 7”, a spus Andreea Șoșa, absolventă a „Școlii Naționale de Gaz” din Mediaș.

Și Elenei I s-a părut „destul de greu”. „Am completat la fiecare subiect câte ceva. Subiectul 3 a fost cel mai greu. Am scris totul, dar nu sunt sigură că tot ce am scris este corect. Cred că voi obține nota 6 sau 7”.

„Mi s-a părut nașpa. A fost total anapoda. Cred că e cel mai potrivit cuvânt. Majoritatea au fost subiectele la care nici măcar n-am apucat să învăț. M-am concentrat pe subiectele pe care le-am cunoscut. Am completat doar primele două subiecte, care sunt tot timpul mai ușoare. Răspunsurile puteai să le găsești parțial din text, dar trebuia să bagi și de la tine. Al treilea a fost cel mai greu – un eseu e tema practicilor totalitare. Totalitarismul în Europa și în România. Am scris mai puțin. Cred că o să iau între 5 și 7.Nu mă gândesc să fac studii superioare, vreau să învăț să fac tatuaje. Pentru mine contează experiența practică, nu ceea ce înveți în școală” - George Roșca, de la Liceul „St. L. Roth”.

anca

Andra Belea se consideră o tânără specială, deoarece deja știe ce va face după BAC – Arhitectură în Danemarca. „Am dat la matematică. Din punctul meu de vedere a fost accesibil. Nu am avut probleme.  La primul subiect a fost obișnuit – numere complexe, logaritmi, funcții, niște exerciții de trigonometrie și toate astea se rezolvă cu formule. Dacă le știi, e bine. La subiectul doi 1c, acolo au fost probleme. Nu am prea știut, în rest am completat tot. La 3 a fost cel mai complex, în care ni se cerea o derivată, o tangentă și arătăm o inegalitate care a ieșit din funcția respectivă, iar la partea a doua a fost integrală determinată. Oricum cred că voi lua nota 9.50, ceea mi se pare foarte bine”, a spus tânăra. Iar o altă colegă de a ei speră să ia un 8. „Mai departe vreau să fac Inginerie la Sibiu”.

Prezența la BAC 2018

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, la proba de azi s-au prezentat 2355 de tineri, iar 221 nu au fost prezenți la examen. Niciun elev nu a fot eliminat din sala de examinare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

6 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Reli Cinezan

Acum 5 ani

Alta sorosista care tradeaza neamul stramosesc si pe banii Romaniei pleaca la strainii care ii spala creierul! Sa va fie rusine, nerusinatilor, ramaneti acolo ca in tara noastra nu aveti ce cauta, vandutilor!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

dancp2

Acum 5 ani

pt anca vezi sa nu te ia barnervert ca nu esti blonda ca esti inteligenta sau ca esti romanca danezii sint in mare niste egoisti,ignoranti,antiromani
Raspunde

Vecina

Acum 5 ani

Toți cred ca in străinătate sint câini cu colaci in coada .Va fi o anonima cu chirie toata viața in Danemarca
Raspunde

danny

Acum 5 ani

Ptr. Cinezan, Vecina și dansp2: Și ce ați vrea să stea în opinci în țara neamului strămoșesc, în care actualii guvernanți nu știu nici măcar să vorbească corect românește. Aici te spală pe creier... acolo în Danemarca se face serios arhitectură! Aici e o poveste tristă...! Nu știu cum se face, dar aceste țări din nordul Europeni (Olanda, Danemarca) au cam dat cele mai mari nume în domeniul arhitecturii secolului 20--21. La noi, arhitecții trebuie să se supună enormităților și kitsch-ului comandat de toți parveniții! Stimatelor doamne, ați dezvoltat o obsesie pentru magnatul Soros, dar vă atrag atenția că, aproape fără excepție, toți „bravii” noștri guvernanții au beneficiat, într-un fel sau altul, de banii vajnicului Soros. așa că să nu mai mâncați cacao! Parcă, dintr-o dat, s-a răsturnat carul cu patrioți pe aici!
Raspunde

danny

Acum 5 ani

Apropos, aceste „păreri” sau „izbucniri de inteligență” sună foarte legionar, dacă nu chiar nazist! V-ati molipsit de la cei din parlament care acuză mișcarea #rezist de fascism! Mai puneți mâna pe o carte, că, zău, nu strică, dar nu aia de bucate...! Încă trăim într-o Europă liberă iar dreptul de liberă circulație a persoanelor și a ideilor a fost recunoscut și de această țărișoară când a fost primită în UE! În concluzie, CIOCUL MIC!
Raspunde

Hell-Town

Acum 5 ani

Io zic ca daca mere Anca noastra la Danemarca - apai intra danezii in mare Belea! :-)))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus