Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
12°C

Apă Canal despre inundațiile de astăzi:  Situații speciale există pe str Turda, rampa Ștefan cel Mare și zona Pictor Brana - Șelimbăr

Apă Canal despre inundațiile de astăzi:  Situații speciale există pe str Turda, rampa Ștefan cel Mare și zona Pictor Brana - Șelimbăr

Șase echipaje ale Apa Canal SA Sibiu sunt încă pe teren pentru a soluționa ultimele sesizări primite cu privire la efectele ploilor din această după-amiază, anunță reprezentanții societății.

38 de pivnițe și subsoluri din Sibiu și localitățile învecinate au fost inundate ca urmare a precipitațiilor abundente cât și a lipsei clapetelor anti-retur de pe racordurile de canalizare ale imobilelor.

Citește și Ploile au început să inunde orașul. “Vor mai cădea ploi până la începutul săptămânii viitoare“

"Situații speciale există pe strada Turda, unde Apa Canal Sibiu va realiza în curând o investiție importantă vizând sporirea capacității de preluare a apelor pluviale de către rețelele de canalizare, dar și în Rampa Ștefan cel Mare unde exista imobile construite fără avize de specialitate pe traseul colectorului principal de canalizare. Acesta a reluflat în timpul ploilor, inundând subsolurile imobilelor. Și aici Apa Canal Sibiu va fi nevoită să execute o lucrare amplă de deviere a colectorului, ce preia apa uzata și o transportă în Stația de epurare a municipiului. Practic, în această zonă, nu pot fi executate lucrari de întreținere și intervenție din cauza imobilelor construite pe colector",  se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit Apă Canal, în Valea Săpunului au fost înregistrate debite sporite pe fondul ineficienței canalizării pluviale din zona Pictor Brana - Șelimbăr, situație nerezolvată de administrația comunei.

Reprezentanții societății fac un apel către toți utilizatorii sistemului de canalizare să nu arunce în toaletă haine, scutece, pungi, șervețele umede, bureți, lavete etc, obiecte ce pot obtura conductele, provocând blocaje.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Liviug

Acum 5 ani

Primarul selimbarului de 2 ani rezolva strada pictor brana. Doar minciuni !
Raspunde

ss

Acum 5 ani

la fel si fodor...din 2017 trebuia sa fie gata partea ei - Rampa Ștefan cel Mare...cu tot cu poduri bine dimensionate și sistem de evacuare ape pluviale....alte minciuni
Raspunde

Julian

Acum 5 ani

Stimati conducatori, in cazul in care imobilele de pe Rampa Stefan cel Mare sunt construite ilegal, nu este normal ca acestea sa fie demolate?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus