X
bani (3)

Furt din locuințe – metoda falșilor angajați. O femeie de 76 de ani a rămas fără 9.000 de lei

O femeie în vârstă de 76 de ani, din Mediaș, a rămas fără 9.000 de lei după ce două persoane necunoscute au pătruns în locuința sa sub pretextul că sunt instalatori.

Medieșeanca a reclamat furtul ieri dimineață, după ce a observat lipsa banilor.  Polițiștii medieșeni au deschis un dosar penal de cercetare privind săvârșirea infracțiunii de furt și desfășoară activități specifice in vederea identificării autorilor și aplicării măsurilor legale, se arată într-un comuncat al IPJ Sibiu.

Pentru a nu deveni victima furturilor în propria locuință, polițiștii vă recomandă:

  • Să nu permiteți accesul în locuință persoanelor necunoscute care se prezintă în calitate de instalatori, electricieni, angajați ai firmelor de apă-canal, electricitate sau gaz.
  • De obicei, acești falși angajați sunt bărbați cu aspect îngrijit, cu vârste cuprinse între 25 – 50 de ani, care, de cele mai multe ori, poartă salopetă asemănătoare cu a firmei reale și pot prezenta legitimații false.
  • Când astfel de persoane se prezintă la ușa locuinței dumneavoastre, avertizați-le că veți anunța poliția, fără a le permite accesul.
  • Aveți în vedere faptul că odată pătrunși în apartament, la terminarea așa zisei lucrări de reparație solicită o sumă mare de bani, în speranța că victima va aduce banii din locul unde îi păstrează. Urmăresc victima în timp ce ia banii din locul de păstrare după care îi distrag atenția și sustrag bani și alte bunuri de valoare din locul respectiv.

De obicei, infractorii acționează în intervalul orar 08,00 – 17,00 și vizează îndeosebi apartamentele de bloc și persoanele vârstnice, de peste 70 – 75 de ani, care locuiesc singure sau care petrec mare parte a timpului singure, mai avertizează polițiștii. Hoții aleg această categorie de persoane întrucât, pe de o parte se mizează pe capacitatea lor mai redusă de a reține detalii sau a-i recunoaște, iar pe de altă parte, se mizează pe capacitatea de rezistență fizică mai scăzută a vârstnicilor.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact