Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
12°C

Acuzații dinspre Prefectură spre Consiliul Județean: ”Reconsiderați-vă atitudinea față de oameni!”

Acuzații dinspre Prefectură spre Consiliul Județean: ”Reconsiderați-vă atitudinea față de oameni!”

Instituția Prefectului a transmis joi un comunicat de presă în care acuză Consiliul Județean Sibiu de rea intenție față de angajați.

Comunicatul a venit la finalul ședinței Comisiei de Dialog Social a Județului Sibiu, care s-a întrunit joi pentru a discuta acordarea sporurilor prevăzute în Legea-cadru nr. 153/2017 și H.G. nr. 153/2018 angajaților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu (DGASPC).

În vreme ce conducerea Consiliului Județean Sibiu a invocat lipsa banilor, liderii sindicali au atras atenția asupra faptului că fondurile ar fi trebuit prevăzute în buget încă de anul trecut. Prim-vicepreședintele Federației Sanitas, Iulian Pope, a subliniat că, la nivel național, doar județele Sibiu, Alba și Vâlcea nu au rezolvat problema acordării sporurilor pentru aceste categorii de personal.

“În toate celelalte 38 de județe, consiliile județene au aplicat legea. Nu credem că tocmai Sibiul se confruntă cu lipsa de fonduri. Concluzia noastră este că nu se vrea”, a spus Iulian Pope.

_DSC0166

Reprezentanții centrelor de plasament s-au plâns, de asemenea, că nici sporurile cuvenite pentru anul 2017, câștigate în instanță, nu le-au fost acordate.

„În decembrie 2016 ni s-au tăiat sporurile de încordare neuropsihică, de risc, de continuitate fără nicio explicație, în vreme ce personalul care nu are contact cu beneficiarii serviciilor noastre le-a primit. Nu vrem să ajungem la grevă pentru că, în unitățile cu bolnavi psihic s-ar ajunge la situații dramatice, dar nu mai putem continua așa. Avem și noi familie și copii, nu ne putem permite să facem voluntariat. Vrem să fim plătiți cum se cuvine, conform legii, pentru munca pe care o prestăm”, a spus unul dintre membrii Sindicatului PRO ASM al Asistenților Maternali și Lucrătorilor din Asistență Socială din cadrul DGASPC Sibiu.
La finalul discuțiilor care s-au purtat mai bine de o oră și jumătate, prefectul Adela Muntean le-a atras atenția reprezentanților Consiliului Județean că aplicarea legii este obligatorie și nu poate fi interpretată politic.
„Nu văd unde este efectul disponibilității afirmate de conducerea Consiliului Județean, din moment ce oamenii au ajuns în instanță. Aceste sume trebuiau prevăzute în buget în anul 2017. Să vii să spui acum, în 2018, că nu sunt bani, este rușinos! Am în față bugetul Consiliului Județean Sibiu. Sunt bani pentru județul Sibiu! Acestea sunt prioritățile! Reconsiderați-vă atitudinea față de oameni! Din punctul meu de vedere, o să fac și eu demersurile legale care se impun în situația dată. Singura politică pe care trebuie să o facem de la nivelul acestor funcții de conducere este pentru binele cetățeanului”, a spus, răspicat, prefectul județului Sibiu, Adela Muntean.
_DSC0152

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus