Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Patru echipe au rămas în lupta pentru Cupa României la Minifotbal

Patru echipe au rămas în lupta pentru Cupa României la Minifotbal

Patru echipe au mai rămas în lupta pentru Cupa României la Minifotbal, câștigătoarea trofeului urmând să se decidă astăzi.

Evenimentul a debutat vineri, la Sibiu, cu faza grupelor, continuând sâmbătă cu prima fază eliminatorie, urmată de șaisprezecimile și optimile de finală. Din cele 96 de echipe participante, doar patru au mai rămas în competiție, respectiv Juventus Sibiu, Danco Pro București, Old Boys București și Squadra Turda.

Cupa României la Minifotbal a început vineri, pe opt terenuri din Sibiu și Cisnădie, cu 96 de formații la start. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile și a stării terenurilor de la Stadionul Municipal din Sibiu, locațiile pentru T1, T2, T3 și T4 au fost schimbate vineri dimineața cu alte terenuri din oraș, competiția reușind să se desfășoare fără probleme. Cele 96 de echipe calificate la Cupa României au fost împărțite în 32 de grupe, meciurile din faza grupelor disputându-se pe tot parcursul zilei de vineri. La finalul zilei, doar primele două clasate din fiecare grupă au mers mai departe.

Prima fază eliminatorie

Cupa României a continuat sâmbătă dimineața, cu prima fază eliminatorie, la care s-au calificat 64 de formații. În această fază a competiției s-au calificat și trei echipe din Sibiu, fiind vorba de Juventus (câștigătoare grupa IX), Marcă Înregistrată (locul 2 grupa XII) și FC Rangers (câștigătoarea grupei XXIII). Cele 32 de partide din prima fază eliminatorie s-au jucat între orele 9-12, din cele 64 de formații doar jumătate reușind să se califice în șaisprezecimi.

32 de formații au ajuns în 16-imi

32 de formații s-au duelat în șaisprezecimile competiției, sâmbătă după-amiaza, după care au urmat optimile de finală.

„Cupa României la Minifotbal s-a desfășurat până în prezent în condiții total improprii, ploaia care s-a abătut asupra Sibiului a compromis în mare parte spectacolul mult așteptat. În ciuda faptului că arena municipală sintetică a devenit impracticabilă, s-au găsit soluții astfel încât cele 48 meciuri care intrau în tabelul primei zile de competiție să se desfășoare totusi. A fost o muncă de mare uzură, decizii imediate, improvizații de moment, însă am observat la întreg staff-ul organizatoric un calm și un profesionalism desăvârșit. Toată admirația pentru aceștia și o spun răspicat, căci doar când ești angajat într-o astfel de acțiune realizezi cât de greu este. Mulțumesc tuturor celor care au contribuit și ajutat la desfășurarea competiției în aceste condiții prin punerea la dispoziție a terenurilor de joc, care au rezistat mai bine inundațiilor. Numărul mare de terenuri de sport arată cât de iubit este acest sport în orașul nostru, iar semnalul cel mai elocvent este faptul că avem o echipă din oraș în primele 4 din țară. Îmi doresc să pot comunica și câștigătoarea ca fiind tot din Sibiu”, a declarat Teodor Lalu, președintele Asociației Club Sportiv „Luceafărul” Sibiu 2009, organizator local.
Semifinalele vor avea loc la ora 13, pe terenurile 5 și 6. De la ora 15:30 se va disputa finala mică, iar la ora 16:30 va avea loc finala mare, ambele pe terenul 5, la Baza Sportivă Luceafărul.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus