Marţi,
23.04.2024
Innorat
Acum
9°C

Viorel Arcaș face opoziție. ”Vă oferim o nouă șansă să puneți punct acestui joc trist”

Viorel Arcaș face opoziție. ”Vă oferim o nouă șansă să puneți punct acestui joc trist”

Senatorul PSD Viorel Arcaș îi cere ministrului Transporturilor, Lucian Șova, să rezolve problema centurii ocolitoare a Mediașului, acordându-i un ultimatum, într-un discurs demn de un parlamentar al opoziției.

”În urma interpelării  pe care v-am trimis-o acum mai bine de două luni și la care ați binevoit să răspundeți cu întârziere, mă văd silit să vă supun din nou atenției varianta ocolitoare Mediaș, pe care, iată, din nou, ați ocolit-o. A câta oară? Până când? Iată două întrebări la care nu putem da un răspuns astăzi pentru că demersurile noastre nu se vor opri aici. Așa că, vă oferim o nouă șansă să puneți punct acestui joc trist de-a întrebările și răspunsurile ocolitoare”, susține Arcaș într-o nouă interpelare adresată ministrului Transporturilor, Lucian Șova.

Arcaș susține că sunt bani pentru începerea construcției, însă ministerul refuză să accepte această situație. Exact același lucru l-au spus și parlamentarii PNL Constantin Șovăială și Raluca Turcan în interpelări anterioare. ”V-am indicat în interpelarea precedent că în legea bugetului de stat la capitolul investiții aveți alocați banii demarării lucrărilor, grație amendamentului pe care l-am propus la legea bugetului Anexa 3/24. Din răspunsul dumneavoastră înțeleg că ori nu ați citit interpelarea înainte să0-mi răspundeți, ori nu ați avut bunăvoința să vă uitați în coșul bugetului de stat și să vedeți că există bani. Așadar, nu îmi puteți răspunde că nu aveți bani, domnule ministru. Nu de bani avem nevoie, domnule ministru, în această situație, ci de bunăvoință, adică de dorința de a face. Ca să nu mai fiți nevoit să redactați un nou refuz, vă atașăm amendamentul prin care am aprobat suma de 50 de milioane de lei, în scopul de a demara lucrările de construcție a variantei ocolitoare a orașului Mediaș”, a mai scris Arcaș. Fără să primească până acum vreun răspuns.

Dispută Șovăială - Arcaș

Secretarul general al PNL Sibiu, deputatul Constantin Șovăială, a criticat într-o postare pe pagina sa de Facebook lipsa de implicare a PSD-ALDE în rezolvarea problemei centurii ocolitoare a Mediașului. În textul său, parlamentarul liberal a făcut referire și la senatorul PSD, Viorel Arcaș: “Traficul rutier  din Mediaș îmi confirmă încă o dată că, așa cum spunea Mark Twain, pare mult mai ușor să înșeli oamenii, decât să-i convingi că au fost înșelați!  Realitatea, însă, trebuie să facă asta! Realitatea din trafic, poluarea, zgomotul, nervii, trebuie să-i pună pe gânduri pe acei medieșeni care votează de vreo 15 ani același om în Senatul României, un om care acum câteva luni spunea că centura ocolitoare este proiectul lui de suflet! Câtă impertinență să faci declarația asta după ce ai tocit fotoliile Parlamentului țării trei mandate cu zero rezultate pentru <proiectul de suflet>”, a scris Șovăială pe contul de socializare. Postarea l-a enervat pe senatorul PSD.

Arcaș a spus despre Constantin Șovăială, că este un ”lup moralist”. ”Domnule deputat, eraţi mult mai convingător în acest demers de defăimare dacă ne relataţi ce paşi şi cu ce rezultate aţi întreprins dumneavoastră, în calitate de consilier judeţean, în perioada în care aţi fost la putere alături de susţinătorii portocalii ai domniei voastre. Zece ani aţi tăcut, iar azi faceţi pe lupul moralist. Haideţi să vă spun eu ce s-a făcut! PSD a aprobat în 2004 un studiu de fezabilitate pentru executarea Centurii Mediaş cu bani nerambursabili de la Banca Mondială. Din nefericire, a venit la putere protectorul dumneavoastră, Traian Băsescu, fost ministru al transporturilor care a aruncat la gunoi această oportunitate. În calitate de senator am făcut nenumărate interpelări (ultima chiar ieri) în care aduc argumente, solicit, cer, pledez pentru construirea acestei centuri. Mai mult, anul acesta am alocat, printr-un amendament iniţiat de mine la Legea Bugetului, o sumă importantă de bani pentru construirea Centurii Mediaş. 50 de milioane de lei. Bani direcţionaţi special pentru construirea acestui obiectiv, care, da!, este foarte important pentru mine. Să nu vă amăgiţi că Mediaş înseamnă ceva pentru dumneavoastră, să nu îi înşelaţi pe oameni că vă pasă de drumurile lor, de viaţa lor. Mediaşul este casa mea, viaţa mea şi chiar dacă vă vine greu să credeţi, de pe scaunul confortabil de culoare galben-albastră pe care îl ocupaţi astăzi, centura Mediaş este o prioritate pentru mine. Aş fi apreciat infinit mai mult gestul dumneavoastră dacă v-aţi fi alăturat demersului meu de a construi Centura Mediaş. De dragul alegătorilor cărora vă adresaţi. Aţi fi fost mai credibil faţă de oamenii care ne-au trimis în Parlament să luptăm împreună pentru interesele lor, nu să ne jignim şi să aruncăm cu pietre”, a reacționat Arcaș într-un comunicat de presă.

Și UDMR e anti-Șova

Parlamentarii UDMR au anunțat la rândul lor, în urmă cu două săptămâni că s-au poziționat pentur susținerea unei moțiuni de cenzură împotriva ministrului Transporturilor, Lucian Șova. Doar că a fost susținut de majoritatea PSD – ALDE. ”UDMR consideră prioritară construcția autostrăzilor din Transilvania și, așa cum am subliniat întotdeauna, vrem autostrăzi reale, nu numai pe hârtie. Vrem să fie construite aceste autostrăzi, nu doar să se vorbească despre acestea. Uniunea nu poate sprijini un ministru de resort care împiedică construcția acestora și subminează dezvoltarea infrastructurii din România și Transilvania. Nu putem accepta, ca în secolul al XXI-lea, drumul cu trenul dintr-un capăt al țării într-altul să dureze peste 14 ore în condițiile în care nici cu autoturismul nu este mai convenabil de parcurs acest drum. Ministrul actual, din păcate, nu a luat măsuri pentru remedierea acestei situații”, a arătat deputatul UDMR, sibianul Benedek Zacharie, după dezbaterea din plen a moțiunii simple, amintind de recenta declarație aberantă a ministrului, potrivit căruia, ”dacă am avea autostrăzi, ar crește salariile și ar pleca multinaționalele”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Volkischer Beobachter

Acum 5 ani

Gestul d-lui senator Viorel Arcaş este unul de faţadă! Aşa, doar ca să vadă alegătorii din circumscripţia electorală unde a fost ales că Viorel Arcaş are activitate.
Raspunde

ss

Acum 5 ani

^..categoric....sa nu uitam ca acest domn Arcas este la al patrulea mandat,timp in care a fost si presedintele Comisiei de Buget Finanțe.....in tot acest timp doar gargara ieftina,zero fapte pt medieseni si jud.Sibiu,iar centura Medias este doar o linie frumoasa pe harta....desene animate cu prosti si mincinosi si soferi cu drumuri de căruțe
Raspunde

Popescu

Acum 5 ani

Domnul Arcaș votează în rând cu ceilalți pesediști mutilarea legilor justiției și scăparea șefului Dragnea. Faceți Mediașul de rușine, dle Arcaș!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus