X
aeroport blue air (5) (Copy)

Directorul Blue Air: Aeroportul din Brașov, inutil. ”Cea mai bună soluţie este modernizarea aeroportului din Sibiu”

Gheorghe Răcaru, directorul general al Blue Air, cea mai mare companie aeriană românească, a declarat pentru Ziarul Financiar că România are o rețea națională de aeroporturi bine dezvoltată și că apariția unor aeroporturi noi nu își găsește justificare pe piață.

În timp ce lucrările la extinderea aeroportului Otopeni sunt obligatorii, Răcaru spune că reţeaua de aeroporturi la nivel naţional este suficientă.

„Pe partea de vest, de exemplu, avem cinci aeroporturi pe o distanţă de circa 300 de kilometri. Ştiu că există un plan pentru un aeroport în Braşov, dar întrebarea este la ce îl foloseşti când ai oricum Sibiul atât de aproape? Pentru curse charter? Poate cea mai bună soluţie este modernizarea aeroportului din Sibiu. Ceea ce spun eu nu este o critică, ci ţine mai mult de necesitatea unei viziuni în ceea ce priveşte realizarea investiţiilor. Niciodată proiectele majore de infrastructură nu ar trebui să răspundă unor orgolii, ci unor nevoi reale.“

Potrivit celor mai recente informaţii însă, lucrările la aeroportul din Braşov ar urma să fie reluate anul acesta, la cinci ani de la suspendarea lor, pentru ca proiectul să fie finalizat în 2020.

Totodată, Răcaru spune că traficul de pe aeroportul Otopeni, cel mai mare din ţară, ar urma să crească în cinci ani de zile cu peste 50%, într-un scenariu conservator, iar aeroportul este deja sufocat în anumite interval orare din cauza felului în care este organizat.

„Suferim la Otopeni pentru că atunci când aeroportul Băneasa s-a închis, traficul de pasageri a crescut deodată cu 2 milioane de pasageri. Nu există statistică în care aeroportul Otopeni să nu fie prins ca şi creştere sigură a traficului de pasageri în viitor”, a mai declarat directorul Blue Air.

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

7 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  McD

  …daca ai putea ajunge cu trenul sau cu masina de la Brasov la Sibiu in 60-80 min. cu aprox. 120-130km/h media orara, atunci ar fi perfect….dar pana atunci vor mai mai trece cam 15-20 ani, la fel ca si pana la deschiderea aeroportului din BRASOV…povesti pentru copii…

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Eu

  Pentru ce va fi folosit? Pentru cu totul altceva decat ceea cu ce se ocupa firma dansului. Pentru marfa….asa ca nu cred ca deschiderea unui aeroport ar trebuii privita numai din punct de vedere al pasagerilor…..plus ca pentru fiecare firma ca a dansului care nu vede rostul sunt doua alte firme mari care ii vad rostul.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sabin

  Directorul blue air este un prost , in general noua romanilor nu ne este benefic nimic , indiferent de zona…. noi nu avem nevoie de autostrada Moldova -Transilvania , noi nu avem nevoie de aeroport la Bv ,nu avem nevoie de centura Bucureștiului ,aut. Sibiu – Pitești , aut. dn1 , etc…. etc….deoarece apare un ,,cap de purece,, ca domnul director care da verdicte.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Alex

  Oricum brasovenii merg la Otopeni, au foarte multe transferuri intre oras si aeroport. Sunt prea aproape de Otopeni pentru a se justifica un nou aeroport.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Judit

  Să se facă aeroportul din Brasov, măcar aşa scăpăm de aroganța şi nepăsarea celor din Sibiu, a celor de la Blue Air. Se poartă foarte înjositor cu pasagerii ( deşi trăiesc din banii noştri). Nu te lasă la bord dacă ajungi cu ,, doar ” 40 de minute înainte de decolare, indiferent de cauza pentru care ai ,, întârziat”. Se joacă cu banii pasagerilor. Nu cunosc cuvântul ,, omenie”. Deci Blue Air….ìn nici un caz!
  Bine că au introdus şi curse a altor compani aeriene.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mihnea

  Brasovul este complet izolat si asa o sa ramana cel putin pana in 2025.

  Toti care spun ca vor aeroport mint cu nemernicie si il saboteaza fara rusine.

  Daca se dorea constructia acestui aeroport se lucra in paralel la terminal, la turn de control, la cai de rulare. Nu, ei au ordine sa-l lungeasca pana cand se gasesc alte motive de blocat.

  Tampitelul de la blue air nu stie ca pana la aeroportul de la sibiu se fac aproape 3 ore, pe un drum in general prost si periculos.
  Iar autostrada spre Sibiu nu o sa fie facuta nici aia. Pana in 2025 minim nu o sa avem nici aeroport, nici autostrada spre Sibiu sau otopeni.

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  gabi

  Otopeniul este un aeroport din evul mediu cand putea sa fie avansat in aeroport de tranzit intre Europa si Asia , Sibiul ce are cateva zboruri catre Germania si cu asta gata. Avem nevoie de aeropoarte moderne cu zboruri diversificate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact