X
FOTO: mywanderlust.pl

Sibiul, văzut de o bloggeriță din Polonia: „E cel mai fermecător oraș pe care l-am văzut”

Sibiul este unul dintre cele mai fermecătoare orașe, crede o bloggeriță din Polonia care scrie despre călătorii. Într-o postare dedicată Sibiului, aceasta povestește cum a ajuns prima dată aici și ce a făcut-o să revină.

„Îmi amintesc cât de mult îmi era frică atunci când urma să vizitez pentru prima dată România, în 2010: nu știam prea multe despre țara care, din anumite motive, nu avea o reputație bună. Am căzut pradă stereotipurilor, dar din primele ore mi-am schimbat radical opinia și am savurat fiecare loc pe care l-am vizitat (poate cu excepția castelului Bran, care era deja prea artificial și prea turistic). Unul dintre locurile care mi-au plăcut cel mai mult a fost Sibiul. Mi-a plăcut atât de mult, încât în recenta mea călătorie în România am decis să mă reîntorc în acest oraș: de data aceasta am rămas și mai impresionată!”, scrie Kamila Napora, care are publicate pe bllogul său de călătorii o serie de articole despre orașe din țările Europei Centrale sau despre cele din fostele țări sovietice.

Kamila scrie un pic despre istoria orașului, scoțând în evidență partea de influență a sașilor: „Chiar și actualul președinte al României, Klaus Johannis, este unul dintre germanii transilvăneni, provenit din Sibiu”.

„Sibiul arată de parcă ar fi decupat dintr-o poveste și este printre cele mai drăguțe, frumoase și fermecătoare orașe pe care le-am văzut vreodată”, mai scrie bloggerița.

Ca și mulți alții, primul lucru care i-a atras atenția autoarei sunt „ochii Sibiului” de pe acoperișurile caselor. „Amestecul dintre influența germană și ungară în Sibiu a rezultat în acest tip special de arhitectură unde sunt construite mici ferestre la mansardă pentru aerisire. Unele dintre aceste case au fost construite chiar în secolul al XV-lea. Rezultatul este minunat, de parcă ai impresia că aceste case sunt vii și te urmăresc. Unele surse spun că aceste ferestre au fost construite pentru a băga frica în oameni, dar după un timp oarecare te obișnuiești cu ele și de fapt vei aprecia rapid acest stil care face Sibiul atât de special”, descrie experieța sa Kamila.

Bloggerița din Polonia mai scrie despre cele trei piețe din centrul Sibiului, precizând că cel mai mult îi place Piața Mică, deoarece nu e atât de aglomerată, chiar dacă terasele sunt aproape pline tot timpul; despre Podul Minciunilor, dar și impresii despre cultura cafelei din Sibiu. „Dar adevăratul motiv pentru care Sibiul mi-a răpit inima sunt curțile ascunse de trecători. Doar o poartă desparte aceste două lumi total diferite (…) Fiecare curte interioară pare să aibă un suflet și o istorie în spatele ei”, mai scrie tânăra.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

2 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Zumz

  Poate in limba bloggeritei merge “cel mai fermecator”, dar in romana “fermecator” este superlativul, deci nici vorba de grade de comparatie. Probabil ca cel care a scris acest articol este student in practica, asa ca aceasta observatie ii va folosi pentru ca pe viitor sa nu mai compare superlativele.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ridichie Iglesias

  Pai nu locuiesc in oras Fermecatoru si Fermecata si multi altii raspanditi prin Turnisor,Gusterita si orasul vechi! Si oricum e parerea unei persoane din cele peste 7 miliarde,deci o nimica toata. Bine ca nu a mers si in alte zone ale orasului sau sa locuiasca aici o perioada sa vada ce farmece fac motoritatile locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact