X
dragnea-4

Dragnea, despre modificarea Codului Penal: Credeţi că ăştia mă lasă să scap?

Preşedintele Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea a reacţionat, marţi, în legătură cu acuzaţiile potrivit cărora Codul Penal ar fi fost modificat “cu dedicaţie” pentru liderul PSD, întrebând retoric “Credeţi că ăştia mă lasă să scap”.

“Credeţi că ăştia mă lasă să scap? Să fim serioşi”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, citat de Mediafax.

Întrebat ce opinie are despre modificările legate de abuzul în serviciu, grupul infracţional organizat, traficul de influenţă şi altele, din Codul penal, Dragnea a răspuns: “Indiferent ce am spus eu sau colegii mei, fiecare a rămas la părerea lui”.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că e modificările Codului penal trebuie să vizeze recuperarea prejudiciilor de către statul român şi mai puţin măsurile punitive de condamnare la închisoare .

“Modificarea Codului penal probabil că oricând va aduce controverse, e bine că există controverse şi puncte de vedere diferite pentru că trăim într-o societate democratică. Deciziile numeroase ale CCR privind admiterea excepţiilor de neconstituţionalitate a unui număr foarte mare din Codul penal, convingerea mea este există o nevoie de a schimba Codul penal, în sensul că punem accentual mai mare pe recuperarea prejudiciilor, pentru că simpla pedeapsă cu închisoare nu rezolvă problema complet. Ne dorim ca sumele să fie recuperate la bugetul statului. Nu politica punitive e cea care rezolvă problemele. Dorim o definire mult mai bună, mai clară a acestor prevederi din Codul penal. N-aş putea să spun că sunt mulţumit sau nemulţumit, pentur că jurişitii din Comisia specială au făcut aceste modificări”, a declarat şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Comisia special pentru legile justiţiei a dat, luni, raport de admitere proiectului de lege care aduce modificări Codului penal. Raportul va fi votat marţi, în plenul Senatului, prim for sesizat pentru iniţiativa legislativă. Comisia a aprobat mai multe modificări la Codul penal, printre care redefinirea grupului infracţional organizat.

Tot luni, Comisia Iordache a eliminat complet articolul referitor la neglijenţa în serviciu comisă de funcţionarul public şi a adoptat propunerea PSD prin care se introduce un prag pentru abuzul în serviciu echivalent cu un salariu minim brut pe economie, însemnând 1.900 de lei.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

4 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Mihăiță Conservă

    “Credeţi că ăştia mă lasă să scap?” – sperăm că nu Liviule, sperăm că nu … :) urâți oameni …

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Politica
  • Contact