X
teodora popa

Teodora Popa, eleva cu 10 la BAC: „Vreau să studiez în Marea Britanie”

Teodora Popa este una dintre cele două eleve care a obținut nota medie 10 la examenele de Bacalaureat 2018. Ea este elevă a Liceului Teoretic „Axente Sever” din Mediaș.

„Am fost foarte fericită când am văzut nota. Examenele mi s-au părut de o dificultate un pic mai mare decât în anii trecuți, dar m-am descurcat. La matematică mi s-a părut cel mai greu, dar am știut să răspund la toate subiectele”, spune tânăra. Teodora a susținut examenele la Română, Matematică și Biologie.

Tânăra absolventă încă nu a decis ce vrea să facă mai departe, dar știe că ia în calcul mai multe opțiuni pentru a studia la o universitate: încă urmează să decidă dacă aceasta este din România sau din străinătate. „Dacă va fi din străinătate, atunci vreau în Marea Britanie. Am luat în calcul mai multe variante. Încă cercetez”.

Teodora este cunoscută în liceu, dar și în Mediaș ca o elevă exemplară, cu reușite mari. Ea a participat la mai multe olimpiade naționale la geografie, șah și religie, fiind în primii zece elevi din țară. Anume pentru faptul că la liceu îi plăcea mai multe discipline de studiu, acum spune că îi este foarte greu să aleagă un domeniu pe care să se specializeze „Am mai multe domenii în calcul, deoarece mie mi-au plăcut foarte multe materii în cei 12 ani de școală, dar mă voi hotărî în perioada următoare. Acum după bac sunt un pic confuză. Mie îmi plăcea foarte mult geografia, dar nu știu ce voi face”.

Despre anii de liceu, tânăra spune că au fost minunați și de la care a acumulat multă informație. În timpul liber, Teodorei îi place să joace șah, să facă voluntariat, să asculte muzică sau să citească, în special cărți de dezvoltare personală.

Cuvinte de laudă are și directoarea Liceului „Axente Sever” Mediaș, Ana Maria Agârbiceanu. „Teodora a fost șefa noastră de promoție, cu 10 pe linie. Am avut în clasă trei eleve super bune. Noi tot timpul am fost pe primul loc în Mediaș, inclusiv la promovabilitate – de ani de zile suntem pe primul loc, iar pe județ am fost pe locul 5”.

Directoarea spune că generațiile care susțin BAC-ul sunt tot mai slabe. „Se vede și la mine la liceu – față de anul trecut promovabilitatea a scăzut – vorbesc de medii. Dar sunt și excepții”, explică Ana Maria Agârbiceanu.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

8 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Aurelian Lovinescu

  Vedeti daca v-a bagat PSD, partidul nostru romanesc autentic, in UE? Acum puteti face scoala unde vreti, daca era dupa PNL sau USR sau ce agarici mai sunt prin politica, faceai facultatea la Lehliu Gara, unde a facut Dan Barna!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Vecina

  Dar mai e un proverb decit la oraș codaș mai bine in satul meu fruntaș asta e valabil si pt domnisoara cu vise de Anglia ,așa ca ea mai sint mii in Anglia pe cind la Mediaș…

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  rosu

  Si io am invatat, da in Marea Neagra: sa ma tin de nas si sa ma bag sub apa.
  Poate ajung sa ma bag si in Marea Britanie, mai sti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact