Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Topul mașinilor părăsite de sibieni: marca națională concurează cu cele nemțești

Topul mașinilor părăsite de sibieni: marca națională concurează cu cele nemțești

61 este numărul mașinilor pe care sibienii le-au abandonat de-a lungul ultimilor șase ani pe marginea străzilor orașului, fiind ridicate mai apoi de către reprezentanții Primăriei Sibiu. O treime din aceste mașini poartă marca aceluiași producător.

În ultima lună încheiată, nu mai puțin de 38 de mașini au fost declarate “abandonate sau fără stăpân“ de către reprezentanții Primăriei Sibiu, după ce agenții constatatori ai Serviciului de administrare a domeniului public “au efectuat verificări pe teren și au întocmit somații“. Somațiile au fost transmise și prin scrisori recomandate proprietarilor autovehiculelor care prezentau “indicii temeinice că ar fi abandonate“. Cum aceste somații nu avut nicio urmare sau nu au primit niciun răspuns, primarul Sibiului a semnat dispozițiile necesare pentru inventarierea, expertizarea, ridicarea, transportarea depozitarea acestor mașini, odată ce au fost încadrate la categoria abandonate. Proprietarii acestor mașini au fost identificați – acolo unde mașinile mai aveau numere de înmatriculare – din bazele de date ale administrației locale. “Având în vedere că, în cazul autovehiculelor abandonate, dacă proprietarul nu dă curs somației de ridicare a autovehiculului în cinci zile de la transmiterea și luarea la cunoștință a acesteia, respectiv, în cazul autovehiculelor fără stăpân, dacă în zece zile de la data publicării anunțului într-un cotidian local proprietarul nu se prezintă în vederea ridicării acestuia, vehiculul trece în proprietatea privată a unității administrativ-teritoriale pe raza căreia a fost găsit, liber de orice sarcini“, se arată în cea mai recentă dispoziție semnată de Astrid Fodor, primarul Sibiului, referitor la opt mașini abandonate prin oraș. Cu 38 de mașini declarate abandonate în cursul lunii iunie 2018, Primăria Sibiu a stabilit un record, având în vedere că din 2012 și până acum, numărul total de mașini declarate abandonate în oraș este de 61 (inclusiv cele din luna iunie).

rabla masina dacia fosta centrala dioda  (1)

Dacia conduce

O treime din mașinile declarate abandonate în Sibiu în ultimii ani sunt produse de Dacia. Cele mai multe – 12 la număr – sunt vechile modele 1310. Iar din cele 20 de Dacia pe care Primăria le-a dat la fier vechi în ultimii șase ani, cinci sunt modele Logan.

A doua cea mai abandonată marcă de mașini pe străzile Sibiului este Opel: zece este numărul vehiculelor cu sigla Opel valorificate de către Primărie. Paleta mărcilor abandonate este extrem de largă: Astra, Vectra, Corsa, Kadett, chiar și un microbuz.

Pe “podium“ mai urcă și VW. 13% din mașinile abandonate în Sibiu poartă marca populară nemțească, cele mai multe modele părăsite fiind Golf și Polo, dar și Transporter.

Printre celelalte mărci de mașini abandonate în Sibiu se numără Daewoo (șase mașini, dintre care trei Matiz), Ford (patru mașini), Peugot și Mazda (fiecare, câte două vehicule abandonate). În rândul categoriei de mașini abandonate în Sibiu mai intră, cu câte un singur vehicul, SAAB, Citroen, Audi, Mercedes, Renault, Fiat, Nissan, Dodge și Seat.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

jonyjon

Acum 5 ani

Dacia aurie de aici https://goo.gl/maps/A4v6MeNwj7q e nemiscata de cel putin 6 ani (imaginea de pe Google Maps e din 2012), a crescut muschiul sub ea. Sesizarile catre primarie nu au avut nici un efect.
Raspunde

Jakob

Acum 5 ani

Stai linistit in zona magazin Apollo e un Citroen BX SB 0? UJL si un VW Transporter SB 66 LAU de vreo 5 ani. Proprietarul primeste mereu hartii de la primarie si de fiecare data le muta in alt loc de parcare astfel incat sa nu i poata face nimeni nimic.
Raspunde

andrei

Acum 5 ani

Trimite sesizarea prin CivicAlert. http://www.civicalert.ro/
Raspunde

Cucu

Acum 5 ani

Legea e prost făcută, aceiași situație o avem și noi in Broscărie. De la primărie vin îi pun somații, proprietarul mută mașina și aia nu au ce-i fac; noi depunem plângeri, urmează somația, se mută mașina și o luam de la început.
Raspunde

andrei

Acum 5 ani

Nu mi se pare corect sa vad masini cu rotile dezumflate in parcarile cu plata si sa trebuiasca sa astept 12 luni ca sa le raportez ca fiind abandonate.
Raspunde

Colonia

Acum 5 ani

În parcările cu plată le ridica rapid băieții, in celelalte se mișcă la relanti spre deloc
Raspunde

Relucu Hendorfean

Acum 5 ani

La Sibiu o ducem bine, ne-am facut case de sute de mii de euro si ne-am cumparat masini scumpe, sa vada strainii ca merge bine Romania si avem valoare!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus