X
36763508_1898188630245481_4774818930847907840_o

Raluca Turcan, apel pentru Mocăniță. ”Poate vor ajunge și guvernanții noștri să înțeleagă haosul legat de activele statului”

Președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, s-a aflat sâmbătă la Cornățel, pentru a se întâlni la fața locului cu voluntarii care încearcă să repună în funcțiune linia ferată îngustă Sibiu – Agnita. ”Că Statul suferă de o acută lipsă de viziune, că este reprezentat de oameni care nu sunt în stare nici măcar să pronunțe în limba română 2020, mă întristează. Dar nu mă surprinde. Mă revoltă, însă, indiferența cu care autoritățile îi tratează pe cei care, luând act de incapacitatea Statului, chiar încearcă, VOLUNTAR, să miște lucrurile. L-am vizitat la Cornățel pe Mihai Blotor și pe amicii săi din Asociația Prietenii Mocăniței, oameni dedicați de zece ani protejării, revigorării și punerii în valoare a liniei înguste Sibiu-Agnita. Este teribil de emoționant cum oameni bine pregătiți, cu slujbe sigure și bune, își asumă să lupte pentru a salva o părticică din trecutul Văii Hârtibaciului și a face din ea obiectiv de atracție turistică. Singurii lor aliați sunt actualul Consiliu Județean Sibiu și societatea civilă care au înțeles, văzând chiar primele rezultate, importanța unui astfel de proiect pentru zonă”, a postat pe pagina sa de Facebook, Raluca Turcan.

Voluntarii sunt blocați în demersul lor de birocrația din Ministerul Transporturilor, mai precis din cauza proprietății diferite a liniilor și terenurilor căii ferate. ”Instituțiile centrale subordonate sau asociate Ministerului Transporturilor nu sunt în stare să descâlcească situația juridică a liniilor și terenului de sub linii, sunt incapabile să se pună de acord și să aprecieze când cineva face munca pe care trebuia să o facă ei: repară linii pentru Statul Român, schimbă traverse pentru Statul Român, protejează –atenție!- monumente istorice în locul Statului Român! Și toate acestea, fără bani de la Statul Român. Ba mai mult, nepriceperii autorităților de la București li se adaugă de ceva vreme și o serie de șicane pe care alte instituții vigilente le practică împotriva voluntarilor”, a mai spus Turcan.

Deputatul de Sibiu a făcut mai multe interpelări pe această problemă, până acum primind mai multe asigurări că instituțiile statului vor face tot ce le stă în putință pentru deblocarea situației.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

7 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cl. Anul politic

  Omniprezenta unora in mass-media ne reaminteste de vremuri apuse. Doi: ce au facut pedelacii vopsiti acum penelisti cand au fost la guvernare ?

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  dancp2

  din nou cuvinteaza madam BOTSHANI
  ce are mocanita din sibiu cu prefectura?
  pdlista basista ebista antiromanca
  ca studii SDUPERIOARE LA moscova
  nau avem nevoie de dinsa DECIT la botoshani

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  unul

  Societatea Feroviara de Turism“S.F.T . – C.F.R .” SA , la acesta societate trebuie soliciate informatii referitor la cele mentionate

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact