X
kovesi

Președintele Iohannis a revocat-o pe Codruța Kovesi din funcția de procuror șef al DNA

Purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale, Mădălina Dobrovolschi a anunțat că, în executarea deciziei CCR, președintele Iohannis a semnat astăzi decretul de revocare a Codruței Kovesi din funcția de procuror șef DNA.

“Președintele României, domnul Klaus Iohannis, consideră că România nu poate face pași înapoi de la statutul de țară în care domnește legea și în care supremația Constituției este respectată. În România, lupta împotriva corupției nu trebuie să fie diminuată ori blocată în niciun fel. Dimpotrivă, trebuie să continue. Niciuna dintre instituțiile implicate în lupta împotriva corupției nu trebuie să fie supusă presiunilor sau încercărilor de decredibilizare,” spune Dobrovolschi.

“Președintele Klaus Iohannis subliniază că România este și trebuie să rămână un stat de drept. Statul de drept, ca și democrația autentică, se manifestă zi de zi, prin decizia și alegerea fiecărui cetățean de a respecta, mai presus de orice, Constituția și legile acestei țări. O abatere de la acest principiu ar însemna, de fapt, o lovitură și o diminuare a statului de drept. Într-un stat de drept, hotărârile Curții Constituționale trebuie, toate, respectate. Tocmai de aceea, judecătorilor constituționali le revine responsabilitatea uriașă ca, în asigurarea supremației Constituției, să nu se îndepărteze de la spiritul acesteia, care se fundamentează pe tradițiile democratice ale poporului român și pe idealurile Revoluției din Decembrie 1989. Însă, hotărârile Curții Constituționale trebuie respectate și aplicate nu numai de către Președintele României, ci și de majoritatea politică, o majoritate care decide modificări legislative cu impact major asupra statului de drept,” a transmis purtătorul de cuvânt al președintelui.

“Prin Decizia nr. 358/2018 Curtea Constituțională a decis, și citez aici: Președintele României urmează să emită decretul de revocare din funcție a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, doamna Laura Codruța Kövesi. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a afirmat constat, că respectă Constituția și legile țării și a acționat permanent în acest sens. Prin urmare, în executarea deciziei Curții Constituționale nr. 358/2018, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat, astăzi, decretul de revocare a doamnei Laura Codruța Kövesi din funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, subliniază că lupta împotriva corupției nu trebuie, în niciun caz, abandonată sau încetinită. Corupția afectează viața fiecărui cetățean și dezvoltarea României. Banul public nu poate fi folosit în interes personal sau de grup, iar deturnarea resurselor publice și blocarea luptei anticorupție se traduce prin lipsa de spitale, școli, autostrăzi, administrație publică eficientă”, a continuat Dobrovolschi.

Potrivit acesteia, președintele  atrage atenția că, indiferent de numele procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, această instituție are obligația să-și continue activitatea în mod profesionist, la cel mai înalt nivel de performanță.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

23 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Iulian Lebovisteanu

  In sfarsit dl Iohane face ce trebuie pentru ca romanismul sa invinga in anul centenar 2018!!! Adevaratul si singurul partid care tine la glia stramoseasca a invins! URAAA, e o zi de sarbatoare pentru noi, romanii de bine, si un doliu la sorosisti!!!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Zoro

   Nu dragul meu, inseamna ca s-a intrat in normalul legii, un normal in care deciziile curtii constitutionale se aplica nu se discuta.
   Avem nevoie de un DNA impartial, apolitic, care sa urmareasca coruptia atat pe dreapta ( ca sunt destule probleme si acolo) dar si pe stanga.
   Nu ca acum!!!!

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sandy4eva

  “Doamne, ce ti-a facut poporul asta sa merita asa ceva?! Imi vine sa plang, sa urlu, sa imi inec copiii in fantana si sa plec in Spania la cules castraveti cu…” dar ma opresc aici!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Lupul ce Rau

   Pleaca! Plecatul e la liber! Inca! Dar ia cu tine si pe ,,motostivuitoare” , ,,imunoglobina” etc. La cules castraveti se pot descurca si ,,anagramatii”.La politica ,nu! Ar fi un mare bine pentru tara!

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Liviu

  Iohannis si-a dat foc la valiza in fata electoratului. Strada este singura care mai poate indrepta lucrurile intr-o tara a hotiilor comunisti. Altfel ne-am intors inainte de 89.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ana Maria Sorostinean

  Poporul roman drept credincios, oamenii de buna credinta, iubitori de patrie, Romania centenara au castigat! PSD inseamna sufletul frumos al poporului si gliei strabune!

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Relucu Artimon

  Gata cu strainii care ne conduc si ne fura avutiile! Vrem presedinte roman, cu copii si neprihanit! Sibiul il vrea pe dl. Dragnea si d-na Firea, sunt ortodoxi, au familii frumoase, vrem sa ne conduca! Strainii sa mearga la ei si sa nu ne mai puna bete in roate!!!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Anonymus

   foarte frumoasa familie are Dragnea, de-a dreptul traditionala cu o prietena care ii putea fi fata si divortat. Este exemplul cel mai bun pentru aceasta tara in conceptia ta de spalat pe creier de A3… Cum naiba te mai rabda pamantul sa ii faci umbra nu stiu chiar

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   zzz

   dobitocul asta, Ana Maria Sorostinean=Relucu Artimon=Iulian Lebovisteanu, chiar nu are altceva de facut, decat sa manance incontinuu glod de pe glie stramoseasca?
   cat despre frumoasele familii alui Dragnea, firea+pandele… nu putem decat sa ne prapadim de ras. ipocrizia e cat casa dar mancatorii de mici sunt vrajiti

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Nely

  Ioi, ce dramoleta…s-a dus naibii anticoruptia odata cu Kovesi.
  Io zic sa facem un miting pentru a ne afisa dragostea fata de procurori.

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  dancp2

  legea e lege nui tocmeala
  kwj a luat 7 % in plus la alegeri!
  o astept pe procuroarea codruta la sibiu sa o vad cum va minca la super mama pe dumbravii
  apropos numele lucica iti spune ceva?
  va face tandem cu avocata ei,prietana,din sibiu,sa va spun numele?cred ca nu are rost
  la chef cu tanti tyurcan si fodor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Republica Teleormăneană România

  Ce petrecere trag coprofagi roșii azi! O să urle manelele la un anumit sediu de partid!

  Sa dat liber la furat!

  Trăiască Republica Teleormăneană România și tovarășul îl Dracnea!

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact