Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Liceele din Sibiu în care își vor face studiile cei mai buni și cei mai slabi elevi din județ

Liceele din Sibiu în care își vor face studiile cei mai buni și cei mai slabi elevi din județ

Peste 2.000 de elevi au fost admiși la liceu după prima etapă a repartizării. Dintre aceștia, 171 de absolvenți ai clasei a VIII-a au trecut în învățământul liceal cu note medii de admitere mai mici de 5.

Tradițional, cei mai buni elevi vor face liceul la cele trei colegii naționale din Sibiu - „O. Goga”, „Gh. Lazar”, dar și „Samuel von Brukenthal”. Aici își vor face studiile elevii care au reușit să obțină medii de admitere aproape de 10. Precizăm că cea mai mare medie de admitere la liceu în județul Sibiu este 9,91 - pe care au obținut-o patru tinere: Raluca Aftenie de la Liceul Teoretic „C. Noica”, Daria Blaga și Alexia Bîrza de la Colegiul Național „Gh. Lazar” din Sibiu, respectiv Otilia Gîță de la Școala gimnazială „Ion Pop Reteganul” din Orlat.

Printre liceele la care își vor face studiile cei mai buni elevi din Sibiu se mai numără Liceul Tehnologic „Școala Națională de Gaz” din Mediaș, Liceul Teoretic „St. L. Roth” din Mediaș, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Sibiu, Liceul Teoretic „Axente Sever” din Mediaș, Colegiul Tehnic „A. T. Laurian” din Agnita, Liceul „Timotei Cipariu” din Dumbrăveni și Liceul Teoretic „C. Noica” din Sibiu.

La liceu au fost admiși și elevi cu note slabe, cea mai mică medie fiind de 2,25. Astfel, cei mai slabi elevi din județul Sibiu, conform rezultatelor pe care le-au obținut la Evaluarea Națională, dar și în ultimii 3 ani de studii, vor urma etapa liceală la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum” din Sibiu, la Colegiul Tehnic „Mediensis” din Mediaș sau la Liceul Tehnologic „Ilie Macelariu” din Miercurea Sibiului. De asemenea, din această listă mai fac parte Liceul Tehnologic din Cisnădie, Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copșa Mică, Colegiul Tehnic „Independența” din Sibiu, Liceul Tehnologic „Henri Coandă” din Sibiu, Liceul Tehnologic „Johannes Lebel” din Talmaciu, precum și Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” din Dumbrăveni.

Amintim că la examenele din cadrul Evaluării Naționale din 2018 s-au înscris 2.837 de elevi ai claselor a VIII-a, dintre care 612 au lipsit. Cea mai mare rată de promovabilitate a fost înregistrată la proba de limbă maternă. Astfel, 97,7% din cei care au susținut proba la limba germană au obținut note pozitive – mai mulți cu 5% față de anul 2017, iar 90,9% este procentul de promovabilitate înregistrat de elevii care au avut de trecut examenul la limba maghiară – mai puțini cu 1% decât anul trecut. Proba de limba maternă a fost susținută de 320 de elevi.

Elevii sibieni au trecut de Evaluarea Națională în proporție de 76,8%. Astfel, din acest punct de vedere, județul Sibiu s-a situat pe locul al 8-lea la nivel de țară după rata de promovabilitate.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus