X
elevi-clasa-scoala-13

Câți elevi abandonează școala în județul Sibiu. Subiectul, discutat la Prefectură

În anul școlar care tocmai s-a încheiat 278 de elevi sunt considerați în abandon școlar, cifra fiind una aproximativă, deoarece la liceele tehnologice ultimul sunet are loc pe data de 20 iulie. Despre acest subiect, dar și despre siguranța în școli s-a discutat miercuri, 11 iulie, la Prefectura Sibiu, în cadrul unei ședințe conduse de subprefectul Horațiu Marin.

Dintre cei 278 de elevi, 120 de elevi sunt în mediul urban. Potrivit unui comunicat de presă, la nivelul județului Sibiu, procentul celor care au abandonat școala este de 0,60%. În privința absenteismului, cele mai multe cazuri sunt înregistrate în învățământul profesional. Potrivit unui raport prezentat de Inspectoratul Școlar Județean, 428 de elevi au avut nota scăzută la purtare sub 7, penru absențele nemotivate. Tot în anul școlar 2017 – 2018, peste 120 de elevi au fost exmatriculați din aceeași cauză.

“Deși sunt în scădere față de anii precedenți și se situează sub media pe țară, absenteismul și abandonul școlar sunt fenomene care ne preocupă, din perspectiva prevenției”, a subliniat subprefectul Horațiu Marin.

Rivalitățile dintre elevi, cauza violențelor în școli

De asemenea, în anul școlar 2017 – 2018, polițiștii au desfășurat peste 1.100 de activități preventive în județ. Au participat la 178 de ședințe cu cadrele didactice și părinții și la peste 540 de ore de curs cu elevii. Cu toate acestea, s-au înregistrat 37 de infracțiuni în incinta școlilor și în zonele adiacente (cu 5 mai multe decât în anul școlar 2016 – 2017). Cele mai multe, 25, s-au petrecut în mediul urban. Infracțiunile sesizate au fost: lovire sau alte violențe – 26 (18 în mediul urban), amenințare – 1, distrugere – 2, furt – 7 (5 în mediul urban), ultraj – 1.
Elevii au fost cei mai mulți autori de infracțiuni (22), apoi aparținătorii (6). Victimele infracțiunilor au fost elevi (31) și cadre didactice (4)

Potrivit raportului Serviciului Ordine Publică al IPJ Sibiu, principalele cauze ale infracțiunilor au fost „rivalitățile dintre elevi și deficiențele în ceea ce privește educația civică, antiinfracțională și antivictimală a elevilor, manifestată prin necunoașterea legilor și a consecințelor unor fapte”.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact