Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
5°C

Descinderi la Sibiu într-un dosar de corupţie şi evaziune fiscală cu implicarea unor funcţionari publici

Descinderi la Sibiu într-un dosar de corupţie şi evaziune fiscală cu implicarea unor funcţionari publici

Direcția Generală Anticorupție Mureș anunță că marți au avut loc descineri, inclusiv la Sibiu, într-un dosar de corupţie şi evaziune fiscală cu implicarea unor funcţionari publici.

Percheziţii au vizat probarea unor fapte de corupţie în legătură cu promovarea unor examene de obţinere a permisului de conducere şi evaziune fiscală

”Astăzi, 11 iulie, ofiţeri de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş, participă alături de poliţişti din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Mureş, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, la un număr de 82 percheziţii la o instituţie publică, la sediile unor firme, precum şi la domiciliile unor persoane fizice din judeţele Mureş, Sibiu, Braşov, Hunedoara, Bihor, Satu Mare. Percheziţiile se derulează într-o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie şi evaziune fiscală cu implicarea unor funcţionari publici şi a altor persoane fără calitate specială, în vederea promovării probei practice de obţinere a permisului de conducere”, se arată în comunicatul remis de Biroul Informare și Relaţii Publice din cadrul DGA Mureș.
Totodată, conform anchetatorilor, din cercetările efectuate a mai rezultat faptul că, unul dintre funcţionarii publici este implicat în operaţiunile unor societăţi comerciale de pe raza judeţului Mureş, care au ca obiect de lucru achiziţionarea şi comercializarea de produse de panificaţie de la diferiţi producători din ţară. Aceştia vindeau produsele obţinute, fără întocmirea de documente justificative, pentru a se sustrage de la obligaţiile de plată către bugetul general consolidat al statului.

La activităţile de astăzi participă ofiţeri de poliţie judiciară ai D.G.A. din cadrul Serviciilor Judeţene Mureş, Alba, Braşov, Bistriţa Năsăud, Bihor, Cluj, Hunedoara, Harghita, Sibiu şi Satu Mare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus