X
Codruta Laura Kovesi, procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, participa la o conferinta de presa in cadrul unei intalniri care are drept tema combaterea evaziunii fiscale, la Sibiu, joi, 25 noiembrie 2010.

Kovesi, transferată la Parchetul General. Va implementa Strategia Națională Anticorupție

ACTUALIZARE: Kovesi nu mai vine la Sibiu. Fosta șefă a DNA va fi delegată timp de 6 luni la Serviciul de îndrumare și control din cadrul Parchetului General. Aceasta va îndeplini sarcinile privind strategia națională anticorupție, potrivit unui comunicat al Ministerului Public.

„Având în vedere experiența profesională dobândită până în prezent, doamna procuror va avea atribuții privind implementarea la nivelul Ministerului Public a Strategiei Naționale Anticorupție pentru perioada 2016 – 2020, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 583 din 2016, respectiv actualizarea strategiilor de combatere a corupției, precum și elaborarea de strategii sectoriale la nivelul unităților de parchet, în conformitate cu obiectivele strategice și domeniile prioritare ale instituției, astfel cum sunt acestea exprimate în Stategia Ministerului Public pentru perioada 2016 – 2020”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Public.

Delegarea lui Kovesi la Serviciul de îndrumare și control din cadrul Parchetului General se face prin ordin al procurorului general, Augustin Lazăr.

Știrea inițială

Secţia pentru procurori a CSM a decis, miercuri, să o repartizeze pe fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, la DIICOT Sibiu, unde va activa în calitate de procuror, începând cu data de 9 iulie.

Procurorii Consiliului Superior al Magistraturii au decis, miercuri, în cadrul Secţiei, să o repartizeze pe Laura Codruţa Kovesi la DIICOT Sibiu, unitatea de parchet de unde provine. Fosta şefă a DNA va activa în acea instituţie în calitate de procuror, scrie Mediafax.

Procurorii CSM au discutat miercuri, începând cu ora 10:00, cererea Laurei Codruţa Kovesi de a-şi continua activitatea în calitate de procuror.

Decizia vine după ce preşedintele României Klaus Iohannis a emis luni decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA, potrivit deciziei CCR, anunţul fiind făcut de către purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

foto

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

8 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    agent imobiliar

    Frate, nu te ataca! Agent imobiliar e doar un nume de scena… nu ma ocup cu intermedieri… In ceea ce priveste celelalte … Stii bancul cu Miami? Mai am mii! (

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  John

  Pacat draga Kovesi ca nu a avut presedintele coloana ca sa te sustina. Poti sa uiti domnule presedinte Johannis de un nou mandat, tocmai ai pierdut aprox. 25% din votanti. In acest moment esti cel mai expus la o suspendare reusita. Ai pus interesul personal mai inainte de toate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact