Marţi,
19.03.2024
Parțial Noros
Acum
1°C

Noutăți în Muzeul În Aer Liber: alei bătute prin pădure de studenți militari și reconstituirea bătăliilor din Primul Război Mondial

Noutăți în Muzeul În Aer Liber: alei bătute prin pădure de studenți militari și reconstituirea bătăliilor din Primul Război Mondial

Până la finalul acestui an, Muzeul În Aer Liber din Dumbrava Sibiului va avea câteva alei noi, prin pădure. Noutatea este că acestea vor fi făcute de către studenți militari de la Academia Forțelor Terestre, care vor porni în marș prin pădure. ”Am identificat zona, dar deocamdată vom face doar o alee cu ajutorul celor de la Academia Forțelor Terestre și țin să le mulțumesc cu această ocazie. Alături de ei vor fi și câteva asociații sportive din municipiul Sibiu, colegii mei din Dumbravă se ocupă de asta. Se va face un fel de marș prin pădure, să bătătorim bine aleea, pentru a fi identificată ușor de populație. Nu vrem să intervenim cu niciun fel de utilaj. Vor fi vreo 200 de oameni la academie care vor porni într-un fel de marș.

Să fie poteca aia de munte, bătătorită”, a declarat directorul Complexului Muzeal ASTRA, Ciprian Ștefan, într-o emisiune Turnul Sfatului TV.

Directorul muzeului a anunțat totodată că în zona de pădure vor și realizate, în funcție de fonduri, și piste pentru biciclete și tiroliene.

Reconstituirea bătăliilor de la Mărăști, Mărășești și Oituz

Un alt proiect pe care îl propune Complezul Muzeal ASTRA este reconstituirea bătăliilor din Primul Război Mondial. ”Sper să avem cel puțin 200 de persoane. Deja achiziționăm armamentul. O parte din toate achizițiile vor intra în patrimoniul ASTREI. Noi suntem continuatorii ASTREI și trebuie să aducem în conștiința publicului importanța actului de la 1918, sacrificiile făcute ca acel act să poată să fie îndeplinit. Și mai departe să arătăm care este mesajul ”astriștilor” pentru următorii 100 de ani. Să nu uităm că trăim într-un spațiu european, un spațiu al tuturor culturilor și trebuie să ne unim prin cultură și nu să ne despărțim. Undeva în toamnă, probabil în luna octombrie. Așteptăm răspunsul la proiect”, a declarat directorul CNM ASTRA.

Întreaga emisiune o puteți urmări aici:

https://youtu.be/DF1Vm-esYI8

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Toma

Acum 5 ani

Frumusetea si unicitatea muzeului in aer liber consta tocmai in simplitatea,firescul si naturaletea sa!Nu cred ca o alee in plus de-a curmezisul sau o pista de biciclete ori lucruri care aduc mult zgomot sunt benefice pentru acest loc mirific!Batalii inscenate?Nici vorba!Avem nevoie de acest muzeu in forma cat mai curata,lipsit de artificii de prost gust lipsit de tiribombe si kitsch-uri!Cei care vor altceva sa mearga in centru ori in cetatile Sighisoarei sau Alba Iuliei!
Raspunde

Lucian Giura

Acum 5 ani

De acord cu spusele lui Roma.
Raspunde

Aby

Acum 5 ani

De acord cu comentariul de mai sus. Tirolienele lipseau, un loc frumos pentru recreere trebuie stricat, nu? Lăsați muzeul așa cum e, natural . Poate vreți să faceți și un spa că tot se poartă.
Raspunde

im

Acum 5 ani

De ce reconstituiti luptele de la Marasti in loc sa reconstituiti luptele din jurul muzeului? Ratati sansa de a face cunoscuta oamenilor istoria locului. Si ati fi putut face asta acum 2 ani cand s-au implinit 100 de ani de la evenimente
Raspunde

MV

Acum 5 ani

De ce nu se incearca reconstituirea in fiecare an, a bataliei de la Selimbar. Ar fi mult mai spectaculos, mult mai multi turisti si amatori de asa ceva si ar beneficia de eveniment atat Sibiul cat si Selimbarul. In fiecare 15 Octombrie s-ar putea organiza o reconstituire a luptei de la 1599. Recuzita si echipamentele pentru amatorii acestui eveniment ar fi mai usor de procurat si ar fi mult mai spectaculoasa. Avem in curtea noastra asa ceva si nu stim profita, sa facem bani grei la fel cum fac toate celelalte natiuni care revonstituie anual tot felul de batalii din istoria lor
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus