X
imigranti-frig

Sibienii, așteptați la Biblioteca ULBS cu documente și mărturii despre migrație

Biblioteca Universităţii “Lucian Blaga” Sibiu împreună cu Europeana – platforma digitală dedicată patrimoniului cultural al Europei şi Institutul de Cercetări Socio-Umane al Academiei Române din Sibiu anunță că va organiza prima campanie de colectare și digitizare de documente despre migrație.

Potrivit inițiatorilor, scopul acestei campanii este de a strânge cât mai multe documente, mărturii orale, poveşti, obiecte personale legate de fenomenul migraţiei, larg răspândit în Europa. Evenimentul este dechis publicului sibian şi va avea loc vineri, 13 iulie 2018, între orele 10 -16 şi sâmbătă, 14 iulie 2018, orele 10 -14. Sunt căutate dovezi documentare și povestiri personale care reflectă mișcările migrației în Europa de-a lungul multor secole, precum și modul în care acestea au afectat artele și științele.

La eveniment va participa Cristina Roiu, membru pentru România în Consiliul Europeana, care va răspunde întrebărilor celor interesaţi de biblioteca digitală a Europei, anunță ULBS.

Ce se va întâmpla cu documentele și mărturiile colectate

Echipa Bibliotecii ULBS va prelucra poveştile, documentele, mărturiile prezentate de persoanele care vor fi prezente pentru a le împărtăşi, apoi aceste poveşti vor fi încărcate pe portalul europeana.eu, alături de alte mărturii de pe întreg teritoriul Europei, contribuind la povestea ei şi a oamenilor care locuiesc aici.

Primul eveniment al acestei campanii a avut loc în 15 martie, în parteneriat cu Casa de Istorie Europeană, la Bruxelles, iar evenimente similare se vor desfăşura în Dublin, Viena, Belgrad, Luxemburg.

Poveştile legate de migraţie, colectate până acum, pot fi regăsite pe site-ul platformei. Anul 2018 este desemnat “Anul Moștenirii Culturale Europene”.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact