X
36879501_760498050824109_717180266220617728_n

Record pe Transfăgărășan: 122 km/h viteză medie! ”Am pilotat prin toată lumea, dar acest drum are ceva din toate”

Multiplul campion de raliuri al Angliei, Mark Higgins, a reușit zilele trecute să stabilească un record de viteză pe Transfăgărășan.

Startul a fost la Cârțisoara, iar sosirea pe barajul de la Vidraru. La volanul unui Subaru de 600 de cai putere, britanicul a parcurs 84,34 kilometri pe Transfăgărășan în 40 minute, 58 secunde și 8 zecimi. Altfel spus, a condus cu o viteză medie de 122,7 kilometri/oră.

”Este un drum incredibil. Am condus 84 de kilometri cu de toate. Am pilotat prin toată lumea, iar acest drum are ceva din toate. Provocarea a fost vremea. Au fost porțiuni unde nu vedeai la 20 metri și zone total diferite. Am avut vânt, ploaie, am avut de toate în trei zile”, a declarat Mark Higgins, citat de Digi24.


Condiţiile meteo au făcut şi mai dificilă tentativa de record mondial. Până la urmă, britanicul a reuşit. Şi, graţie lui, Transfăgărăşanul va fi promovat, din nou, în toată lumea.

”Cred că este o chestie foarte interesantă pentru munte și pentru numele Transfăgărășan. După acest record și filmul care va ieși foarte multă lume va ști de zonele noastre”, spune și pilotul Marco Tempestini.

Veteranul Marco Tempestini, campionul mondial de juniori Simone Tempestini și campionul național en-titre Bogdan Marișca au parcurs traseul înaintea britanicului, pentru a-l informa despre starea drumului.

Sursa: Digi24.ro

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

6 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sport
  • Contact