Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Un inculpat în dosarul „crima din Vasile Aaron”, printre traficanții de droguri reținuți la Sibiu

Un inculpat în dosarul „crima din Vasile Aaron”, printre traficanții de droguri reținuți la Sibiu

Una dintre persoanele reținute de DIICOT Sibiu, miercuri, într-o anchetă care viza destructurarea unui grup criminal care se ocupa cu traficul de droguri, ar fi trebuit să se afle în arest în momentul reținerii. Este vorba despre un tânăr suspectat de implicarea în crima din cartierul Vasile Aaron de la sfârșitul lunii mai.

Pe 11 iulie, DIICOT anunța într-un comunicat de presă că a efectuat 24 de percheziții - 20 la Sibiu și patru la Cluj - în urma cărora a identificat un număr de 15 suspecţi „care fac parte din gruparea infracţională sau cu legături strânse cu aceasta şi faţă de care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale”. Alte peste 60 de persoane urmau să fie audiate.

Din comunicatul DIICOT: Din cercetările efectuate a rezultat că, persoanele cercetate se aprovizionau cu substanţe stupefiante din afara ţării, pe care le comandau cel mai probabil pe internet („dark net”) şi care le erau livrate în România prin intermediul serviciilor poştale şi al firmelor de curierat (în acest sens fiind şi interceptat un colet cu cananbis). De regulă substanţele stupefiante erau procurate de către iniţiatorul grupării infracţionale şi apoi vândute prin intermediul celorlalţi membrii ai grupării sau direct către consumatori, ori chiar alţi dealeri, nu numai din judeţul Sibiu, dar şi din judeţele învecinate. Membrii grupării aveau ca loc de întâlnire şi planificare a activităţilor infracţionale două baruri situate în acelaşi imobil din municipiul Sibiu (de unde se făcea şi distribuţie a substanţelor stupefiante), administrate de către unul dintre membrii grupării. În rândul consumatorilor de droguri a devenit de notorietate faptul că barurile respective, unde se strângeau membrii grupării, erau folosite și pentru tranzacționarea drogurilor, distribuția făcându-se inclusiv prin intermediul barmanilor de serviciu.
A doua zi, pe 12 iulie, Tribunalul Sibiu a examinat solicitarea anchetatorilor privind aplicarea arestului preventiv pe numele a 13 persoane. Toți au  fost plasați în arest până pe data de 10 august 2018 inclusiv.

Ptrintre inculpați se găsesc persoane anterior condamnate sau anchetate penal. Robert Avram Gabriel este considerat capul grupării, fiind anterior condamnat pentru infracțiuni de distrugere. Ghizășan Ioan Marian, cunoscut membru al clanului „Lenis” din Sibiu, care se află în atenția DIICOT din 2009, în anul 2011 fiind implicat și într-un incident armat lângă Tribunalul Alba. Niță Florin (fost Prunaru), Anamaria Buteață Rozalia, Constantin Daniel, Muscă Ioan Teodor, Vescan Răzvan, Moldovan Alexandru Raul, Turcuman Robert Ionuț, Ștef Alexandru, Hanzi Andrei Cristian, Nonu Anton jr. sunt ceilalți inculpați în dosarul privind traficul de droguri.

Printre aceștia mai figurează și Constantin Canciu Sorin, care este arestat în dosarul privind „crima din Vasile Aaron”. Pe 28 mai, acesta împreună cu alți doi tineri l-au omorât în bătaie pe Mihai Alexandru, în vârstă de 24 de ani, în fața unui bar din cartierul Vasile Aaron. Cei trei au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile, în iunie, la solicitarea procurorilor, arestul preventiv fiind prelungit cu încă 30 de zile, adică până pe 27 iulie inclusiv.

Despre toți aceștia anchetatorii spun că erau cunoscuţi având accese de violenţă fizică deosebită, folosind în special arme albe – cuţit, accese de violenţă îndreptate atât împotriva consumatorilor sau altor dealeri de substanţe stupefiante, dar şi împotriva altor persoane cu care nu aveau legătură pe această linie a traficului de droguri, motivat de faptului că fac parte dintr-un grup infracţional.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus