X
prietenii berzelor

„Prietenii Berzelor” din Cristian au salvat un cal. „Proprietarul voia să-l ducă la abator”

Un ONG din județul Sibiu, mai exact din localitatea Cristian, cunsocut pentru acțiunile sale de salvare a păsărilor, în special a berzelor, a salvat zilele acestea un cal înainte ca proprietarul să ajungă cu el la abator. Animalul a fost rănit de o mașină la începutul acestei săptămâni.

Anul trecut, organizația a mai salvat trei căluți, iar acum aceștia vor avea o surioară, așa cum anunță ONG-ul „Prietenii Berzelor” din Cristian. „A fost lovită în Jimbolia de o mașină la începutul săptămânii. Imediat după accident proprietarul vroia să o ducă la abator. S-a reușit răscumpararea ei. Ieri a primit de la veterinarii din zonă acceptul de a fi transportată”, au anunțat membrii organizației.

Aceștia au adus animalul în județul Sibiu, însă în lungul lor drum înapoi spre casă nu au putut trece pe lângă alte viețuitoare. „Nu ne puteam întoarce doar cu un cal. Am preluat două berze, una în stare gravă, doi vânturei, o cucuvea și o găinușă de baltă cu piciorul rupt”.

Asociația „Prietenii Berzelor” activează de peste 10 ani, timp în care membrii acesteia au îngrijit peste 400 de berze aflate în nevoie. „Dacă la început preluam doar berze rănite, treptat la noi au ajuns cucuvele, șoimi, lebede, egrete, bufnițe, porumbei, dar și trei mânji. Deși suntem o asociație mică cu sediul în Cristian, județul Sibiu, păsările preluate și îngrijite de către noi provin de pe întreg teritoriul țării”, spun ei.

Păsările sunt îngrijite la centrul de reabilitare din Cristian, iar după refacerea completă sunt eliberate în natură.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

6 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Roxana Jurnalista

  Va rugam nu mai faceti gesturi de-astea necugetate, sunt oameni care apreciaza beneficiile si gustul inconfundabil al carnii de calut, calisor, manzut, manzulet sau alte diminutive scarboase folosite de mamici pe grupurile de facebook!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact