Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Weekend-ul șoferilor băuți. Șase permise reținute într-o singură zi

Weekend-ul șoferilor băuți. Șase permise reținute într-o singură zi

Polițiștii sibieni au constatat 19 infracțiuni la regimul rutier, au reținut 23 permise de conducere, au retras 10 certificate de înmatriculare și au aplicat 321 de sancțiuni contravenționale în valoare de 73.400 de lei în weekend-ul care tocmai a trecut.

Pentru conducere sub influența alcoolului au fost reținute 6 permise, pentru neacordare de prioritate au fost reținute 5 permise, pentru depășire neregulamentară 5, unul pentru viteză peste limita legală și 6 pentru alte abateri.

Primul șofer băut care s-a ales cu permisul suspendat a fost surprins de polițiști sâmbătă dimineața, în jurul orei 4:30, la Gura Râului. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 25 de ani, din localitatea Cristian, al cărui rezultat la testarea cu aparatul etilotest a fost de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele șoferului s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

În aceeași zi, dar la ora 9:00, un brașovean de 49 de ani care conducea o autoutilitară a fost prins cu 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar o jumătate de oră mai târziu, în localitatea Porumbacu de Jos, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 27 de ani. Tânărul avea o concentrație de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele celor doi s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, iar cel de-al doilea nu deținea nici permis de conducere.

În jurul orei 19,30, un alt șofer a fost depistat conducând sub influența alcoolului, de această dată în municipiul Sibiu, pe strada Octavian Goga. Este vorba despre un sibian în vârstă de 39 de ani, rezultatul afișat pe etilotest fiind de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii i-au deschis și acestuia dosar penal.

Sâmbătă seara, în jurul orei 23:55, tot în municipiul Sibiu, pe strada Autogării, un localnic în vârstă de 36 de ani a fost depistat conducând un autoturism având o concentrație de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele sibianului s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus