Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Un sibian face turul României pe bicicletă, prin toate județele

Un sibian face turul României pe bicicletă, prin toate județele

La 49 de ani împliniți acum două zile, sibianul Dumitru Stelea și-a propus să vadă toate județe României de pe bicicletă.

A plecat sâmbătă dimineața din Cisnădie nici două zile mai târziu deja era la graniță, în Drobeta Turnu Severin. Ținta lui o reprezintă toate cele 41 de județe ale României, plus Bucureștiul, toate văzute din șaua bicicletei. Speră ca în 25 de zile, maxim, să termine traseul de peste 4000 de km prin absolut fiecare colț al țării noastre.

”În august ar trebui să mă întorc la muncă, dar dacă cumva nu termin și întârzii, poate mă înțelege șeful că nu am încotro. O dată în viață faci așa ceva și ar fi păcat să nu mă înțeleagă”, a explicat domnul Stelea pentru Turnul Sfatului.
De ce face asta? De ce nu ia trenul, sau se urcă într-o mașină, un autocar?

”În primul rând fac asta pentru sănătate și pentru dorința de a vedea și cunoaște țara. Este o plăcere să mergi cu bicicleta, o fac din plăcere pur și simplu. Nu am o alimentație specială, pentru sportivi sau mai știu eu ce, nu am făcut antrenamente, nu m-am pregătit în cine știe ce mod, eu vineri am fost la lucru după programul normal de muncă și am mers doi kilometri cu bicicleta, până la servici și înapoi. Asta e tot”, a explicat Dumitru Stelea.

În vreme ce alți români cheltuie mii de euro pe vacanțe la mare și au impresia că este foarte scump să te plimbi prin toată țara, la propriu, Dumitru Stelea a estimat că vreo 3000 de lei va cheltui în această aventură.

”Costurile sunt foarte simplu de estimat și s-au confirmat în expedițiile anterioare. Mă costă între 80 și 100 de lei cazarea pe zi, plus vreo 50 de lei pe zi alimentația. Deci  cam 150 de lei pe zi, prin urmare peste 3000 de lei în total. Asta fără să iau în calcul eventuale cheltuieli cu bicicleta, posibile reparații sau mai știu eu ce se poate ivi”, explică dumnealui.
”Și mai e o chestie. Ieri (duminică 15 iulie n. r.) am împlinit 49 de ani și să pleci la aproape 50 de ani în turul țării, să mergi vreo 4000 de km cu bicicleta cred eu că e ceva”, mai spune domnul Stelea.

Periodic, seara de obicei, Dumitru Stelea mai postează câte un update pe pagina personală de facebook. Dacă sunteți curioși să vedeți cum decurge aventura de a vedea toate județele României de pe bicicletă, în mai puțin de o lună, urmăriți acest link.

Cum a decurs ”expediția” de anul trecut a iubitorului de ciclism, vedeți mai jos.

http://www.turnulsfatului.ro/2017/08/17/3100-de-km-si-24-de-judete-pe-bicicleta-interviu-cu-cisnadianul-care-a-traversat-tara-in-lung-si-lat-pe-doua-roti/

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Dan

Acum 5 ani

la granita cu Bulgaria in Drobeta Turnu Severin?glumesti prietene?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus