Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Proiectul istoricilor Universității despre Sibiu și Marea Unire: “ este absolut necesar să sărbătorim“

Proiectul istoricilor Universității despre Sibiu și Marea Unire: “ este absolut necesar să sărbătorim“

Universitatea “Lucian Baga“ din Sibiu lansează o un proiect dedicat Marii Uniri și a rolului pe care Sibiul l-a avut în preajma evenimentului de acum 100 de ani. Proiectul include prelegeri, o expoziție foto, dar și realizarea unei aplicații pentru telefoanele mobile.

Seria de evenimente organizate de către Departamentul de Istorie, Patrimoniu și Teologie Protestantă din cadrul Universității “Lucian Blaga“ din Sibiu debutează vineri, 20 iulie, printr-o prelegere susținută de către C.S. I Dr. Habil. Alexandru Popa. “Romanitate și etnogeneză în spațiul românesc“ este titlul prelegerii care face parte din, spun istoricii sibieni, dintr-un ansamblu de prelegeri care vor fi susținute de personalități marcante, “într-un limbaj adecvat publicului larg“. Prelegerea profesorului Alexadru Popa, care predă în prezent la Universitatea Regensburg este programată vineri, 20 iulie, de la ora 12, în sala 35 din B-dul Victoriei, nr. 5-7. “Proiectul Sibiul și Marea Unire la Centenar își propune să pună în scenă un complex de acțiuni dedicate aniversării împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire și implicării Sibiului în pregătirea și desăvârșirea acesteia. Având în vedere că Sibiul a jucat un rol determinant în cadrul evenimentelor ce s-au derulat în jurul momentului de la 1 decembrie 1918, credem că este absolut necesar să sărbătorim Centenarul prin intermediul unui sistem de activități complementare a căror finalitate va fi conștientizarea publicului larg despre importanța și măreția acestei realizări a întregii națiuni române“, se arată într-un comunicat al ULBS.

În afara seriei de prelegeri, istoricii sibieni pregătesc și o expoziție pe tema Marele Război și Marea Unire, dar și “Sibiul Unirii“, o aplicație pentru telefoanele Android, care are drept scop ghidarea turiștilor prin oraș.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

S

Acum 5 ani

Da, sunt absolut încântat că ne cam conduce unu din Teleorman
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus