Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Consilierii locali din Șelimbăr au mers pe mâna voturilor de pe Facebook. Au votat stema

Consilierii locali din Șelimbăr au mers pe mâna voturilor de pe Facebook. Au votat stema

Consiliul Local Șelimbăr a decis în cadrul ședinței din 13 iulie că varianta C, din cele patru steme ale localității propuse, să fie cea care va reprezenta de acum înainte localitatea. Este acceași variantă cu cea care a fost votată și pe pagina de Facebook. ”Mă bucură faptul că varianta aleasă de colegii mei consilieri a coincis cu cea dorită de cetățeni pe pagina de Facebook a localității. A fost pentru noi încă un exercițiu de transparență decizională, așa cum se întâmplă și în cazul investițiilor pe care le programăm”, a declarat primarul localității, Marius Grecu

În urma unei inițiative a primarului Marius Grecu, cetățenii din Șelimbăr au fost invitați pe pagina de Facebook a localității să aleagă una din cele patru variante de stemă ale comunei propuse de specialiștii în heraldică. Pe Facebook, cea mai populară stemă a fost varianta C. Din cele 175 de opinii exprimate pe pagina de Facebook a comunei Șelimbăr, cei mai mulți internauți au apreciat varianta C a stemei – 108 voturi. Varianta A a primit 34 de voturi, varianta B – 19, iar varianta D, doar 14.

Descrierea stemei comunei Șelimbăr

Stema comunei Şelimbăr se compune dintr-un scut triunghiular cu flancurile rotunjite, tăiat în șef de trei brâuri undate, primul și cel de al treilea de argint, cel de la mijloc albastru. În şef, pe fond roşu, se află patru stele de aur în cinci colţuri.

În partea inferioară, pe fond albastru, se află un personaj ecvestru  de argint. Calul stilizat, este cabrat spre dreapta cu picioarele dinainte ridicate. Călăreţul este uşor întors spre stânga, cu barbă şi mustaţă purtând pe cap o cuşmă cu pană în partea stângă, iar în mâna dreaptă ţinând căpăstrul calului. Mâna stângă este ridicată în sus, în care ţine o secure. Călăreţul este îmbrăcat cu o tunică  ce cade peste şolduri încheiată cu fireturi în 3 nasturi şi  cingătoare de care se leagă cu o curea, teaca de sabie aşezată în stânga călăreţului. Poartă pantaloni strâmţi, în picioare cizme înalte, pe umeri poartă o pelerină.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

gicu

Acum 5 ani

astea is importante, stema, spagi din terenuri, salarii in primarie, cumetrii, nepoti angajati la primarie samd. Da-len p#!@ de gradinite, crese, trotuare largi, strazi iluminate si asfaltate, alte legaturi cu sibiul ...
Raspunde

Ciorapel

Acum 5 ani

Mitsa Caftangiul a dat foc satului și acum apare pe stema. Bravo băieți!
Raspunde

Cristi

Acum 5 ani

Calaretul este MIhai Viteazul, v-ati prins da?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus