Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Numărul infracțiunilor în Sibiu este în creștere. Care este explicația

Numărul infracțiunilor în Sibiu este în creștere. Care este explicația

În primul semestru al anului 2018 polițiștii din județul Sibiu au fost sesizați cu privire la peste 5.000 de infracțiuni, cu 10% mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) a județului Sibiu a pregătit o informare asupra nivelului de asigurare a securității și siguranței civice a comunității pentru următoarea ședință a Consiliului Județean.

Numărul total de infracțiuni sesizate la nivelul Inspectoratului Județean al Poliției a fost de 5.297 - cu 472 de infracțiuni mai mult decât în primul semestru al anului 2017.

Majoritatea infracțiunilor comise țin de domeniu judiciar - 3.713 în 2018 față de 3.329 în 2017, urmate de cele economico-financiare - 397 față de 370.

Potrivit informației pregătite pentru ședința Consiliului Județean, aproape toate tipurile de infracțiuni comise în prima parte a anului sunt în creștere. Astfel, infracțiunile contra patrimoniului au crescut cu 6,4% (de la 2.211 la 2.354), cele contra persoanei au crescut cu 12,5% (de la 1.607 la 1.808); s-au comis mai multe infracțiuni stradale cu aproape 18% (de la 292 la 344) etc.

Ce au făcut polițiștii

În toată această perioadă oamenii legii au desfășurat mai mutle activități despre care spun că ar fi trebuit să contribuie la diminuarea cazurilor de infracțiuni. Majoritatea acestora vizează soluționarea sesizărilor și petițiilor. Polițiștii au mai participat la ședințe, întruniri organizate în școli sau de asociațiile de proprietari etc.

De ce crește numărul infracțiunilor

În raport se mai menționează că cel mai mult a crescut numărul infracțiunilor comise în mediul rural - cu aproape 31%. În această perioadă polițiștii au participat la 81 de manifestații de protest, 91 manifestări cultural-sportive, 39 de manifestări religioase și 80 alte manifestări, vizite oficiale - activități în care au fost angrenați 811 polițiști.

De fapt, zilnic pentru asigurarea ordinii publice sunt implicați 87 de polițiști în mediul urban, 70 de polițiști în mediul rural, 17 jandarmi și 2 polițiști locali. „În concluzie, infracționalitatea sesizată la nivelul județului Sibiu a cunoscut un trend ascendent, în special datorită problemlor generate de lipsa efectivelor care acționează în dispozitivul de siguranță publică și patrulare din mediul urban și rural, dar și a altor aspecte de natură obiectivă”, a menționat președintele ATOP, Pavel Bichicean în raportu lpregătit pentru Consiliul Județean.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

6 comentarii

Kokos

Acum 5 ani

Pai e simplu de ce creste nr. infractiunilor:pt. ca mafioții din psd+alde au eliberat 8000 de infractori din puscarii.Sper sa ajungă ei în locul lor cât mai curând.
Raspunde

Redciuma

Acum 5 ani

Amin!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Vecina

Acum 5 ani

Iar e de vina cineva pt tâmpeniile altora
Raspunde

Necula

Acum 5 ani

Multumiri PSD si domnului Dragnea. Si aplaudacului lui local, Trif. Mari oameni, mari caractere.
Raspunde

Pop

Acum 5 ani

87 ??? Unde sunt ? Putem sa stim si noi zonele pe unde patruleaza , orarul lor ?! Nu cred ca sunt atatia . Doar in masinile de radar am mai vazut politisti in Sibiu . Nici macar in fata sediului politiei nu ii vad ca amendeaza masinile parcate aiurea .
Raspunde

Anonymus

Acum 5 ani

povesti pe pita... nu ii vezi pe nicaieri doar pe hartie ca in rest daca ar fi cum spun ei ar trebui sa fie cel putin 4 in feicare cartier care daca ar patrula cum se facea inainte ar putea linistit sa previna mai mult decat sa stea sa faca sedinte si povesti prin sediu politiei... dar vorba aia daca nici in fata sediului nu sunt in stare sa faca randuiala cu masinile ce va asteptati sa faca in oras... A dar poate ca acele masini sunt de fapt ale lor ca doar ei sunt un 'adevarat exemplu' mai ales ca intra si pe interzis pe strazi si parcheaza aiurea ca doar ei sunt 'organul'
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus