Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Jumătate de milion de lei pentru a înlocui betoanele de separare din centru cu spații verzi

Jumătate de milion de lei pentru a înlocui betoanele de separare din centru cu spații verzi

Administrația Sibiului propune consilierilor locali aprobarea alocării a 460.000 de lei pentru înlocuirea betoanelor care asigură separația între sensurile de mers din zona centrală a Sibiului.

Betoanele vizate a fi înlocuite cu spații verzi sunt cele de pe sectorul de drum cuprins între Piața Unirii și intersecția străzii Alba Iulia cu Morilor. ”În prezent, zonele sunt delimitate prin separatoare de sens din beton, așezate doar pe asfaltul existent, fără nicio prindere, lucru care nu duce la o creștere reală a siguranței în circulație, fiind necesare lucrări periodice de vopsire și repoziționare a prefabricatelor de beton”, se arată în documentația care însoțește proiectul de hotărâre referitor la aceste separatoare. În locul acestor betoane, Primăria va comanda amplasarea unor borduri din piatră înalte de 30 de cm, pe două rânduri, la o distanță de 75 de cm. Între cele două rânduri de borduri va fi așternut pământ vegetal, în care vor fi sădite plante ornamentale. Bordurile de piatră vor fi placate mai apoi cu piatră de râu, potrivit proiectului de hotărâre pregătit de Primăria Sibiu.

Sumele necesare acestor lucrări sunt estimate la 459.524 de lei, fără TVA, din care valoarea lucrărilor de construcție și montaj este estimată la 424.000 de lei, tot fără TVA. Lucrările proiectate vor lăsa, însă, nu vor îmbunătăți cu nimic porțiunea bulevardului Andrei Șaguna, cuprinsă între intersecția cu bulevardul Victoriei și strada Dealului, sector de drum fără niciun pic de verdeață.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Till Eulenspiegel

Acum 5 ani

Bani aruncati:''spatiul verde'' a inceput deja sa creasca pe Panta Morilor.
Raspunde

un sibian

Acum 5 ani

Inca o dovada a lucrului slab si a solutiei interimare! In lumea civilizata se practica borduri permanente si spatii verzi
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Anicuta Domnariu

Acum 5 ani

La Sibiu e bunăstare si civilizatie mare!
Raspunde

Tică Lotrean

Acum 5 ani

Se vor planta cocotieri si arbuști de ginko biloba. La Sibiu ne permitem pentru ca trăim bine!
Raspunde

...

Acum 5 ani

solutia cu sens unic pe saguna nu este cea mai buna. Nu cred ca s-au incercat si alte variante, nu mi se pare normal sa cimentam varianta asta asa pur si simplu.
Raspunde

Mădălina Achimescu

Acum 5 ani

Mai bine s-ar amenaja spații pentru grătar, ne-am saturat sa facem fripturica cu familiile intre blocuri si pe balcon. Sibienii merită să se gândească primăria la iei.
Raspunde

ss

Acum 5 ani

ideea e buna....totusi 100.000 de euro pt un rahat de lucrare e prea mult...cu banii astia itifaci o casa de lux...sau....sau multe altele
Raspunde

Pfouy

Acum 5 ani

Casa de lux cu 100000 de euro???? Habar nu ai de piața imobiliară !!! Sau habar nu ai ce înseamnă casa de lux...Te-ai băgat și tu in seama ca bikinii-n anus.
Raspunde

Oli

Acum 5 ani

Ideiiii tot mai bune incep sa se implementeze și aprobe la Sibiu, le așteptam pe urmatoarele........
Raspunde

Ion Ionescu ot Ionești

Acum 5 ani

io n-am înțeles un lucru: de ce nu pun direct borduri de marmură? ie mai frumoase...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus