X
autobuz tursib statie (4)

Începe înnoirea flotei de autobuze Tursib (CP)

În luna martie 2018, Primăria Sibiu a depus un proiect la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) în baza căruia acest minister va achiziționa din fonduri UE un număr de 9 autobuze electrice cu o lungime de 12 m pentru Sibiu.

În prima fază se va semna un protocol între Primăria Sibiu și MDRAP, Consiliul Local Sibiu urmând să se exprime asupra acestuia în ședința din 26 iulie. După obținerea finanțării, Ministerul va face achiziția propriu-zisă, iar Primăria Sibiu va semna contractul cu furnizorul.

Cele 9 autobuze electrice vor fi însoțite de 9 stații de încărcare lentă (peste noapte) și 3 stații de încărcare rapidă. Autobuzele vor circula pe traseul 5 (Valea Aurie – Gară) și pe traseul 13 (Gară – Dumbrava/Muzeul Astra).

De asemenea, Tursib a achiziționat 55 de autobuze cu motoare EURO 6 din creditul contractat de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, contractele de furnizare fiind deja semnate:

 • 38 de autobuze de 12 m, cu 95 de locuri pe scaune și în picioare. Ofertantul câștigător este Anadolu Isuzu Sanayi ve Ticaret AS, valoarea contractului fiind de 38,97 milioane Termenul maxim de livrare a autobuzelor este de 25 de săptămâni de la semnarea contractului, acestea urmând să fie livrate în tranșe;
 • 17 autobuze de 18 m, cu 147 de locuri pe scaune și în picioare. Ofertantul câștigător este Karsan Otomotiv Sanayi ve Ticaret AS, valoarea contractului fiind de 26,77 milioane lei. Termenul maxim de livrare este de 22 de săptămâni de la semnarea contractului, și acestea urmând să fie livrate eșalonat.

Dotările autobuzelor pentru confort, siguranță și informarea pasagerilor:

 • Autobuzele vor avea podea joasă și facilități pentru accesul pasagerilor cu mobilitate redusă.
 • Locuri rezervate pentru pasageri cu nevoi speciale (vârstnici, invalizi, femei însărcinate sau cu copii în brațe).
 • Sistem de climatizare (încălzire, ventilație și aer condiționat)
 • Sistem informatic conectat la baza Tursib care va monitoriza autovehiculul, starea acestuia și conformarea cu programul de circulație.
 • Instalații de numărare a călătorilor la fiecare ușă
 • Sistem audio-video de informare a călătorilor, alcătuit din indicatoare de traseu, ecrane în interiorul autobuzului și un sistem audio pentru informarea verbală a călătorilor
 • Sistem de supraveghere video cu camere la exteriorul și în interiorul autobuzului
 • Sisteme electronice de validare a plății călătoriei, atât pentru biletele, cât și pentru cardul contactless
 • Echipamente pentru asigurarea serviciilor de WIFI gratuit în autobuz

Reamintim faptul că Primăria Sibiu are deja în curs o procedură pentru achiziția a 10 autobuze cu motoare EURO 6 de 12 metri cu 3 uși pentru pasageri și 92 de locuri pe scaun și în picioare. Procedura a fost mult întârziată de contestațiile depuse în repetate rânduri.

De asemenea, Primăria Sibiu pregătește achiziția a încă aproximativ 40 de autobuze ecologice. Proiectul se va depune în acest an pentru obținerea de fonduri europene, valoarea estimată a proiectului fiind de aproximativ 20 milioane Euro. Municipalitatea va achiziționa și 5 microbuze electrice pentru transportul în centrul istoric, finanțarea urmând să se solicite tot în acest an, din fonduri europene (aproximativ 2 milioane euro).

Astfel, după achiziționarea tuturor acestor autobuze, parcul auto al societății de transport public va număra aproximativ 120 de autobuze noi, față de cele 105 din parcul învechit existent.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

13 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  X

  …sa mai asteptam 20 ani dupa niste marci de autobuze! Nicaieri in Europa civilizată n am auzit de Ürüm düm powered by Isuzu! Asta mi confirma ca rămânem țară bananiera!

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  xXx

  Foarte frumos .
  Dar soferii cand ii schimbați?
  Mai deunăzi am plecat de la semafor pe verde si din cauza șoferului de autobuz nr.10 pe banda 1 de pe Soseaua Alba Iulia care a lăsat autobuzul sa “curga” de la semafor soferul de pe banda 2 a trecut neavăzând culoare de rosu datorită autobuzului era sa il tamponez in plin .
  Astăzi acelasi sofer la semaforul de la Penny de pe Alba Iulia la fel pleacă cu vreo 6 secunde bune pe culoarea rosu .
  Unde so fii grabit ca imediat era statia de autobuz ?
  Sa nu mai vorbim de cum conduc de zici ca transporta cartofi nu oameni si de marii supracontroale care spui ca ei au creat pe Dumnezeu .

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Beowulf

  Ca si la primaria bucuresti au castigat turcaletii! Cum papucii mei? Service si mentenanta unde au sa le faca? Primariile adevarate din eu stiu sa cumpere de la Mercedes, Man etc. Noi suntem mai destepti, luam Karsan si part!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Mircea cel Batran

   Turcii sunt pe noi ca la Rovine… Nu vedeti ca ne dau tot telenovele turcesti? De cand sunt turcii asa mari telenovelisti?

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Markus

  O mica corectura,firmele care au castigat sunt turcesti dar folosesc tehnologie japoneza isuzu,care e peste man ,mecedes etc si cu mult sub preturile lor deci in loc sa luam 3 ,luam 5….

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Beowulf

   Mai Markus nici tu nu crezi ce spui. Probabil berlinezilor le pare rau acuma dupa ce au comandat 950 de autobuze mercedes. Cu banii aia iti dai seama cate rable turcesti cu tehnologie japoneza luau?

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Beowulf

  Comenzi recente pentru autobuze Mercedes Citaro electrice/hibride au fost facute de orase ca Hamburg, Berlin, Cracovia, Dubai si altele. Orasele de provincie. Nu e cazul Sibiului. Cine se respecta isi trage o fumigena turceasca autentica .

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Calator

  Nu doar starea autobuzelor reprezinta o problema. Daca traseele raman cele actuale, daca programul de circulatie ramane la fel, daca pentru a traversa de la un capat la altul orasul va trebui sa schimbi in continuare 2 autobuze cu interval de minim 20 de minute intre ele ( aceasta e realitatea , nu programul fantasmagoric afisat in statii ), atunci nu s-a rezolvat mai nimic si orasul se va bloca total in 2-3 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Anunțuri publice
 • Contact