Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Filme regizate de Christopher Nolan, la a cincea ediție Arini Fest Cinema

Filme regizate de Christopher Nolan, la a cincea ediție Arini Fest Cinema

Cea de-a cincea ediție Arini Fest Cinema revine în acest weekend la Sibiu. În perioada 3-5 august, în parcul Sub Arini din Sibiu – zona pârtiei de săniuș (strada Mihail Sebastian), publicul este invitat la o serie de evenimente și activități creative și reacreative în mijlocul naturii.

Proiecții de filme în aer liber, sesiuni de muzică & visuals, jocuri, ateliere de face-painting, pictură și activități sportive, fac parte din programul Arini Fest Cinema din acest an. Publicul este încurajat să organizeze și sesiuni de picnic în spațiile care permit amplasarea de pături, scaune, etc.

Una dintre misiunile Arini Fest Cinema este de a promova, în fiecare an, un nume important al cinematografiei internaționale. Dacă primele ediții Arini Fest Cinema a adus în atenția publicului filme reprezentative semnate de Woody Allen, Wes Anderson, frații Coen și Tim Burton, anul acesta festivalul va face o scurtă incursiune în filmografia regizorului Christopher Nolan.

arini fest (6)

În fiecare seară, începând cu ora 22.00, va fi prezentat câte un film reprezentativ pentru acest mare regizor:

-vineri, 3 august - “The Prestige”, avându-i în distribuție pe Christian Bale, Hugh Jackman și Scarlett Johansson, filmul ce a primit două nominalizări la Premiile Oscar, spune povestea a doi ucenici magicieni și competiția care se naște între aceștia;

-sâmbătă, 4 august – “Interstellar: Călătorind prin Univers”, un film SF, ce îi are în rolurile principale pe Matthew McConaughey, Anne Hathaway și Jessica Chastain;

-duminică, 5 august -  “Dunkirk”, cu Tom Hardy, Harry Styles, Cilian Murphy. Filmul, regizat și scris de  Christopher Nolan, a fost nominalizat la Premiile Oscar 2018, la categoria “Cel mai bun film” și este inspirat din fapte reale. El prezintă povestea evacuării soldaților britanici de pe coasta vestică a Franței, care erau încojurați de armata germană în regiunea Dunkirk, Franța. Filmul a câștigat trei premii Oscar pentru „cel mai bun montaj video”, „cel mai bun montaj de sunet” si „cel mai bun mixaj de sunet” și este povestit din trei perspective, pământ, aer și mare.

arini fest (4)

“Arini Fest Cinema” propune un concept nou în peisajul cultural al orașului Sibiu, reușind prin identificarea unui loc de desfășurare ideal pentru o proiecție de film – pârtia de săniuș din Parcul Sub Arini, prin intervenții simple în spațiul de eveniment, filme interesante și muzică bună, să atragă un public de calitate și să creeze o atmosferă relaxantă pe tot parcursul proiectului.

Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina de Facebook a evenimentului.

Evenimentul este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Culturală, organizată de Agenția Grey Projects și Cameleon PR & Events Expert Srl, cu sprijinul Transilvania Film.

 

Foto: Silvana Armat

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus